Power Ledger maakt gebruik van blockchain-technologie om peer-to-peer-handel in hernieuwbare energie mogelijk te maken. We leggen precies uit hoe het werkt in deze handige gids.
Power Ledger is een P2P (peer-to-peer) energie-uitwisselingsplatform dat blockchain-technologie gebruikt.
Het stelt marktdeelnemers in staat om hernieuwbare energie te kopen en verkopen zonder dat er een tussenpersoon nodig is.
Power Ledger
Ltd werd officieel opgericht in mei 2016 en heeft zijn hoofdkantoor in Perth, Australië. Power Ledger zegt dat zijn missie is gebaseerd op het democratiseren van macht .
Technologie verandert snel de manier waarop energie wordt opgewekt.
Steeds meer mensen produceren nu thuis elektriciteit via verschillende methoden, zoals het gebruik van zonnepanelen.
De energiemarkt is momenteel ingesteld op de energiesystemen van het verleden die bestonden uit grote energiecentrales die de massa’s leverden.
We hebben nu een complexere hybride markt waar energie in meerdere richtingen stroomt. De grootte van energiecentrales varieert sterk van kleine installaties op de daken van mensen tot enorme energiecentrales.
Power Ledger ontwikkelt oplossingen die deze complexiteit aanpakken. Momenteel is de energiemarkt niet gericht op het kopen van lokale elektriciteit, net zoals supermarkten niet zijn uitgerust om tomaten van eigen bodem te kopen.
Power Ledger Home
Het Power Ledger-platform probeert hernieuwbare energie voor iedereen toegankelijk te maken door producenten in staat te stellen hun overtollige energie lokaal te verkopen.
Daarom kunnen degenen die hun eigen zonne- of hernieuwbare installaties niet kunnen betalen, nog steeds schonere en groenere energie kopen.
Het biedt marktdeelnemers ook meer prikkels om te investeren in hernieuwbare energie. Via Power Ledger kan een verhuurder zijn huurders rechtstreeks voor elektriciteit in rekening brengen en een rendement krijgen op de investering die is gedaan om zonnepanelen op het dak te plaatsen.
Power Ledger werkt via hardware-installatie en een gebruiksvriendelijke app genaamd FuseBox . Deelnemers verhandelen een eenheid genaamd SPARKZ die wordt ondersteund door een blockchain-obligatie die een POWR-tokenwordt genoemd .
Indice dei contenuti:
Technologie
Power Ledger maakt gebruik van blockchain-technologie om peer-to-peer energiehandel mogelijk te maken in een betrouwbare omgeving. Dit betekent dat het systeem niet afhankelijk is van een centrale actor die controle heeft, waardoor buitensporige bureaucratie en commissies wordenvermeden. Dit maakt het systeem ook minder kwetsbaar voor aanvallen, omdat het geen enkel storingspunt heeft.
Power Ledger Technology
Power Ledger heeft zijn eigen blockchain genaamd “Ecochain” die in eigen huis is ontwikkeld.
Ecochain is gebouwd op de Ethereum-platform voor zijn slimme contractfunctionaliteit en uitstekende ontwikkelingsondersteuning.
Blockchain-technologie biedt een echte oplossing voor de huidige behoeften van energiemarkten door ze efficiënter te maken. Het gebruik van blockchain om peer-to-peer-handel mogelijk te maken, betekent dat betalingen onmiddellijk kunnen worden verrekend, en omdat elektriciteit dichter bij de plaats wordt verbruikt waar het wordt geproduceerd, is er minder lijnverlies .
Realisaties
Power Ledger
haalde AU $ 34 miljoen op in wat de eerste ICO van Australië was.
In tegenstelling tot de meeste ICO’s had Power Ledger aanvankelijk succes bij het uitvoeren van pilotprogramma’s in zowel Australië als Nieuw-Zeeland.
Power Ledger ICO – Bron: Shutterstock.com
Dit omvatte het ontwikkelen en testen van het eerste peer-to-peer energie-uitwisselingsnetwerk van Australië in augustus 2016 in Busselton.
Power Ledger werkte ook samen met Vector Ltd, het grootste energienetwerkbedrijf van Nieuw-Zeeland, om het eerste peer-to-peer blockchain-enabled energie-uitwisselingsplatform uit te proberen op een gereguleerddistributienetwerk.
Power
Ledger werkt samen met een groeiend aantal partners, waaronder energieleveranciers, projectontwikkelaars en universiteiten. Deze partners omvatten Western Power, Indra, Sunseap, Curtin University, Access Housing en Nest Energy.
Power Ledger vandaag
Vanaf nu, in 2020, heeft Power Ledger meerdere actieve projecten verspreid over de hele wereld, waaronder Australië, Thailand, Japan en de Verenigde Staten.
Enkele van de meest recente projectpartners van Power Ledger zijn het Midwest Renewable Energy Tracking System (M-RETS), dat werkt aan de lancering van een “Certified Renewable Energy” -markt voor Amerikaanse markten, waardoor het gemakkelijker wordt om energie te kopen en verkopen.
Eerder dit jaar werkte Power Ledger ook samen met een van de toonaangevende groene energiebedrijven van Italië, Alperia SpA, om een energiehandelstest, oorsprongstracering, energiemeting en energieverificatie uit te voeren.
De volgende stappen voor Power Ledger zijn onder meer het lanceren van een Australische zonne-energieproef, genaamd RENeW Nexus, om peer-to-peer energiehandel van stroom te voorzien, die wordt getest in 48 huishoudens in West-Australië – een van de allereerste gedecentraliseerde energiemarkten.
Active Power Ledger projects
Team
Het Power Ledger-team bestaat uit blockchain-experts , full-stack ontwikkelaars en energie-experts die nodig zijn voor dit ambitieuze project. Dit team bestaat uit :
Jemma Green – Jemma heeft een masterdiploma, twee postdoctorale graden van de Universiteit van Cambridge en 15 jaar ervaring in risico- en financieel advies. Ze is ook een onafhankelijke adviseur voor de stad Perth, voorzitter van Climate-KIC Australia en oprichter van de Global Blockchain Business Council.
David
Martin – David heeft bijna 20 jaar ervaring in de elektrische industrie en heeft leidinggevende functies bekleed bij twee staatsbedrijven.
John
Bulich – John is een directeur en mede-oprichter van Ledger Assets, dat gespecialiseerd is in blockchain-ontwikkeling, met name het werk dat draait om de commercialisering van blockchain-systemen.
Gov
Van Ek – Gov is mede-oprichter van Ledger Assets met John Bulich. Hij is ook een investeerder en heeft een achtergrond in architectuur en systeemontwerp.
Marc Griffiths – Mark heeft meer dan tien jaar ervaring als voormalig Goldman Sachs-ontwikkelaar. Hij heeft aan verschillende projecten gewerkt met behulp van slimme contracten en blockchain-technologieën, waaronder Bitcoin en Ethereum.
Power Ledger-tokens
Power Ledger werkt met een 2-tokensysteem waarbij zowel POWR – als SPARKZ-tokens deel uitmaken van het ecosysteem.
SPARKZ-tokens:
Het SPARKZ-token is hoe het platform de beweging van elektriciteit tussen kopers en verkopers registreert en dienovereenkomstig wordt toegevoegd of verwijderd uit de portemonnee van de deelnemers.
In feite betekent dit dat de koper elektriciteit ontvangt bijna op hetzelfde moment als de verkoper de betaling ontvangt .
SPARKZ vertegenwoordigt de waarde van de verhandelde energie en is gekoppeld aan de relevante fiat-valuta voor elk handelsjurisdictie. In Australië is één SPARKZ bijvoorbeeld gelijk aan één Australische cent.
Hoe Power Ledger werkt en de rollen die tokens spelen
POWR-tokens:
POWR-tokens zijn de
brandstof die het ecosysteem aandrijft en het laat werken. POWR-tokens zijn vereist om SPARKZ-tokens te kunnen genereren en verhandelen . POWR-tokens fungeren ook als een obligatieondersteuning voor SPARKZ-tokens, zodat ze waarde hebben.
POWR-tokens kunnen worden gekocht bij crypto-uitwisselingen zoals: Binance, Bittrex en enkele anderen. Er is een aanbod van een miljard POWR-tokens, en aangezien hoe meer deelnemers peer-to-peer op het platform handelen, hoe beperkter het aanbod van POWR-tokens wordt dat de prijs bepaalt.
Overzicht
Power Ledger is een fascinerend en ambitieus project dat laat zien hoe blockchain-technologie kan worden gebruikt om positieve veranderingen in de samenleving aan te brengen.
Een energie-uitwisselingsplatform biedt een oplossing voor de behoeften van een snel veranderende energiemarkt. Met het toenemende aantal mensen dat thuis elektriciteit produceert, stelt Power Ledger mensen in staat om overtollige energie lokaal te verhandelen .
Overview – Bron: Shutterstock.com
Het platform geeft consumenten en elektriciteitsproducenten effectief meer keuze en helpt ervoor te zorgen dat ze de beste deal krijgen.
Power Ledger is nog steeds een jong project en er zullen ongetwijfeld enkele uitdagingen onderweg zijn terwijl het werkt aan zijn doel om de macht te democratiseren. Energiemarkten zijn sterk gereguleerd en dit zal niet van de ene op de andere dag mainstream worden.
Power Ledger heeft echter een hooggekwalificeerdteam met de nodige vaardigheden en ervaring om hen een goede kans op succes te geven. Ze hebben ook veel succesvolle projecten die bewijzen dat het werkt en worden goed gekapitaliseerd door de AU $ 34 miljoen opgehaald in de voorverkoop en hoofdverkoop.
Vindt u deze Power Ledger-beoordeling nuttig? Word lid van onze mailinglijst om ervoor te zorgen dat u nooit het laatste blockchain-nieuws, handleidingen en analyses mist!