in

Wat is de Ichimoku Kinko Hyo indicator?

De Ichimoku-indicator is een handelssysteem dat in Japan aan populariteit heeft gewonnen, tot het punt dat het interesse genereert in de rest van de wereld. Hier zullen we uitleggen wat de Ichimoku Kinko Hyo-indicator is, hoe deze wordt gebruikt en wat de geheimen ervan zijn.

Deze indicator is te vinden op het IQ Option-platform

Vervolgens zullen we een analyse maken van de oorsprong van deze indicator, de belangrijkste kenmerken ervan en hoe deze werkt.

Sommario [Verbergen]

  • 1 Wat is Ichimoku
  • 2 Componenten van de Ichimoku indicator
  • 3 Hoe interpreteer je de lijnen en wolken van de Ichimoku?
  • 4 Hoe gebruik je de Ichimoku indicator?

Wat is Ichimoku

  De Ichimoku Kinko Hyo-indicator  toont de trend die wordt gebruikt om prijstrends het meest effectief te voorspellen.

Deze indicator behoort tot dezelfde familie als de ADX-indicator en de Parabolische SAR-indicator.

Het Ichimoku-systeem werd in 1930 ontwikkeld door Goichi Hosoda. Hosoda probeerde deze techniek zo te perfectioneren dat zijn ontdekkingen voor het eerst werden gepubliceerd in de late jaren 60.

Hosoda stond bekend als Ichimoku Sanjin, wat zich in het Japans vertaalt als “wat een man vanaf de berg ziet”.

Dit is gerelateerd aan de index, omdat het belangrijkste kenmerk de zogenaamde “Wolken” is die het op de grafiek tekent en die de gebieden van steun en weerstand vertegenwoordigen.

De Ichimoku-indicator is effectief en gemakkelijk te lezen. Dankzij dit kunnen we de huidige markttrend in enkele seconden analyseren, evenals ondersteunings- en weerstandsniveaus en mogelijke instapsignalen.

Ichimoku Indicator

Componenten

Om de trend van het moment, sterkte, koersdoelen en steun- en weerstandsgebieden te kennen, moet u rekening houden met vijf instrumenten. Dit zijn:

  1. Tenkan-sen: vergelijkbaar met een 9-periode voortschrijdend gemiddelde. Dit is de meest gevoelige lijn en volgt de prijstrend het meest op de voet.
  2. Kijun-sen : vergelijkbaar met een voortschrijdend gemiddelde van 26 perioden. Het beweegt langzamer dan de Tenkan en volgt de prijstrend in de maandgemiddelden.
  3. Senkou Span A: vertegenwoordigt de eerste van de twee limieten van de wolken. Het werd geboren als een tussenpunt tussen Tenkan en Kijun, maar projecteert 26 perioden in de toekomst.
  4. Senlìkou Span B: vertegenwoordigt de tweede limiet en creëert wolken met Span A. Dit vertegenwoordigt ook een projectie van de prijsverandering in de toekomst, maar van 52 perioden.
  5. Chikou Span: volgt de verwachte prijsverandering van 26 periodes in het verleden.

Ontspan, op het eerste gezicht lijkt het ingewikkeld, maar al snel zul je begrijpen waar deze termen naar verwijzen.

Hoe de lijnen en wolken van de Ichimoku te interpreteren?

Een culturele overtuiging is dat de geschiedenis de neiging heeft zich te herhalen, zowel in het verleden als in de toekomst.

Wanneer toegepast op de Ichimoku-indicator, geeft het ons een indicatief beeld van Forex trading. Dat wil zeggen, deze indicator probeert de toekomstige trend van prijzen te voorspellen op basis van het verleden en het heden.

We verduidelijken de concepten met de volgende dagelijkse grafiek van de euro-yen, geassocieerd met de Ichimoku-indicator onder de volgende kleuren.

  • Tenkan: lichtblauw
  • Kijun: blauw
  • Span A: groene stippen
  • Span B: rode stippen
  • Chikou: grijs

Tenkan, geassocieerd met Kijun, is vergelijkbaar met de twee voortschrijdende gemiddelden met verschillende perioden. Deze cross-over duidt op een prevalentie van korte termijn bullish of bearish trends. Met andere woorden, het is een waarschuwingssignaal voor de verandering van de prijsinertie.

De Chikou van zijn kant toont ons de prijstrend in het verleden. In het voorbeeld wordt ons getoond dat elke keer dat de prijs kruist, deze de neiging heeft om dit met beslissende kracht te doen en zichzelf op een significante manier te projecteren. Het is alsof de echo van de trend uit het verleden de toekomstige trend beïnvloedt.

De Ichimoku-index staat echter bekend om zijn  wolken.

Als we naar Span A en B kijken, zien we dat ze de wolken ertussen omsluiten. Deze wolken staan bekend als gebieden van rustiekheid zolang Span B de bovengrens markeert. Als Span A degene is die de bovengrens doodt, zullen we het hebben over steungebieden, wat betekent dat ze onder het prijsniveau liggen.

Span B is degene op de grafiek, wat een weerstandsgebied betekent.

Hoe de Ichimoku-indicator gebruiken?

Laten we hiervoor de volgende dagelijkse Dollar-Yen grafiek als voorbeeld nemen om instapsignalen te identificeren.

Laten we beginnen met de wolken in gedachten. Zowel in de vorige grafiek (die een weerstandszone markeerde) als in deze (die een steunzone markeert) lijkt de prijstrend gehinderd te worden. Dit zorgt ervoor dat de prijzen op dit gebied opveren.

Als de prijs de wolken nadert, kan het een rode vlag zijn om te beginnen met beleggen.

Als we het over de Chikou hebben, verwijzen we naar de plaats waar het belang wordt teruggebracht naar de momenten waarop het de prijs benadert. In beide grafieken was het kruis een signaal van duwen in die richting als een voortschrijdend gemiddelde, dat een aanzienlijk weerstandsniveau biedt.

Wat betreft de  Tenkan  en Kijun ,  ze moeten worden gerespecteerd, zowel in relatie tot de prijs als tussen hen. De kruising is een teken van de vorming van een trend en suggereert de richting waarin Tenkan de Kijun kruist.

Ze ondersteunen of beperken ook het verloop van deze trends. Zoals we zien in het voorbeeld van de dollar-yen, markeren deze punten de onderkant en bovenkant van de bullish of bearish oppervlakken die door de prijs worden doorkruist, wat ons helpt de beste instappunten ten gunste van de trend te identificeren.

U kunt een demo-account openen bij IQ Option om de Ichimoku-indicator te verhandelen door hier te klikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 23

Hoe Pfizer-aandelen te kopen (PFE)

Investimenti 38

Beleggen in eToro vanuit Ecuador