Een analytische gids voor beleggen in EOS in 2021
Waar gaat de prijs van EOS in 2021 naartoe?
Wat gebeurt er met de EOS-prijs in 2021? Beleggers in cryptocurrency hebben zich altijd afgevraagd: wat bepaalt de prijs van EOS?
EOS is
op de radar van veel beleggers geweest, omdat er een constante buzz is geweest rond de altcoin en zijn platform, EOS.
Ik. De buzz begon met eos’s eerste muntaanbod. De eerste ICO duurde bijna een jaar, een van de langstlopende in de industrie. Het was niet alleen de langste, maar het boekte ook een record van $ 4 miljard. Deze verbluffende ICO-prestaties zetten EOS vrijwel onmiddellijk in de schijnwerpers.
Een belangrijke vraag om te overwegen is of EOS zijn reputatie heeft waargemaakt. Is EOS een goede investering? Hoewel het moeilijk is om een definitief antwoord op deze vraag te vinden, is een manier om het te zien het identificeren van de EOS-prijsdrijvers.
Wat zijn de EOS-prijsdrijvers?
Waarom EOS?
Het platform,
EOSIO, is een open source-protocol van de volgende generatie. De visie is om een gedecentraliseerde blockchain te bouwen met bliksemsnelle transactieverwerkingssnelheid en vrijwel geen transactiekosten. De focus van het platform ligt op slimme contracten die de release van gedecentraliseerde apps mogelijk maken.
Nu de wereld snel op weg is naar digitalisering, hebben cryptocurrencies ernaar gestreefd om gebruikers snelheid en flexibiliteit te bieden, maar niet veel zijn daarin geslaagd.
EOS heeft het doel naar een hoger niveau getild omdat het ernaar streeft een miljoen transacties per seconde te kunnen faciliteren. Als dit gebeurt, kan dit de cryptocurrency-industrie aanzienlijk vergroten. EOS is ook op zoek naar het vergroten van de bruikbaarheid van slimme contracten door kernfuncties aan te bieden geïntegreerd in zijn platform, wat niet alleen de snelheid maar ook het gemak zou verhogen.
EOS heeft veel overeenkomsten met de koningin van cryptocurrencies, Ethereum, en heeft niet alleen enkele van de onderscheidende kenmerken van de koningin opgenomen, maar heeft zich ook gericht op de tekortkomingen die Ethereum heeft.
Om deze reden werd EOS “Ethereum killer” genoemd door de hoofdontwikkelaar, Daniel Larimar. Larimar is ook geciteerd voor het beweren dat EOS de krachtigste infrastructuur voor gedecentraliseerde apps bezit.
Het belangrijkste verschil tussen Ethereum en EOS is het consensusmechanisme. Ethereum maakt gebruik van een Proof of Stake (PoS), terwijl EOS een Delegated Proof of Stake (DPoS) mechanisme heeft. DPoS bespaart EOS-tijd omdat conventionele mijnbouw niet nodig is. EOS is het meest efficiënt als het gaat om het verwerken van transacties.
Ethereum kan 15 transacties in een seconde verwerken waarbij EOS maar liefst 1000 tops verwerkt en nog hoger mikt, voor 1 miljoen. Daarom is EOS zeer schaalbaar. Miners, of beter gezegd validators, worden niet gekozen vanwege het aantal tokens dat ze hebben, maar eerder via een democratischer proces.
Wat onderscheidt EOS?
EOS
kan worden beschouwd als een zeer ambitieuze cryptocurrency. EOS werd gelanceerd op 18 januari 2018 en is momenteel in ontwikkeling.
Het is indrukwekkend hoeveel aandacht en ondersteuning EOS in zo’n korte tijd heeft gekregen. Dit zou ook een indicatie kunnen zijn voor de hype die EOS zou kunnen creëren als het eenmaal volledig is ontwikkeld.
EOS werkt in wezen op dezelfde manier als alle cryptocurrencies als een betalingssysteem. Volgens CoinList heeft EOS grote creditcards zoals Visa overtroffen als het gaat om transactieverwerking. EOS heeft ook veel overeenkomsten met Ethereum, hoewel EOS de dingen naar een ander niveau tilt.
EOS is ook in staat om een groot aantal transacties te verwerken, zonder extra kosten. Dit wordt bereikt door een uniek mechanisme dat vergelijkbaar is met dat van Ethereum. Blokproducenten worden betaald door de blockchain en daarom worden alle extra kosten geëlimineerd. Een ander kenmerk dat het kader helpt het evenwicht te bewaren, is het inflatiepercentage.
Consequent worden twee vierkanten gemaakt op de EOS-blockchain. Maar alleen een blokproducent kan op een gegeven moment een blok maken. Deze beperkingen zorgen ervoor dat het platform op het ideale niveau werkt. Een blokproducent die tijdens de aangewezen periode geen blokken levert, wordt kort uit het netwerk verwijderd om efficiëntie te garanderen.
Het EOS-netwerk kan ook worden gebruikt om gegevens door organisaties te extraheren of op te slaan. Het heeft ook serveropslag- en hostingfuncties beschikbaar die de bruikbaarheid en gedecentraliseerde app-productie zeker zouden helpen.
Aangezien een van de doelen van EOS is om de adoptie van blockchain-technologie te vergroten, heeft het EOS-netwerk ook een goed gebruiksgemak. Het platform is gebruiksvriendelijk en relatief eenvoudiger.
Wat zijn de EOS-prijsdrijvers?
Het voorspellen van cryptocurrency-prijzen is een zeer gecompliceerde zaak. Vaak zijn er niet een paar factoren in het spel, maar eerder een overvloed aan factoren. Het wordt moeilijk om te differentiëren en te analyseren welke factoren het belangrijkst zijn. Maar net zoals prijsvoorspelling van het grootste belang is voor beleggers, is hier onze kijk op de belangrijkste factoren die een rol spelen bij het bepalen van de prijs van EOS.
3 factoren die de EOS-prijs bepalen:
Factor 1: Netwerkontwikkeling
Het
concept achter het EOS-netwerk heeft veel mensen aangetrokken. Het is een van de redenen waarom de altcoin zo succesvol is geweest in zijn eerste muntaanbod. De dingen die EOS probeert te bereiken, spreken veel mensen aan. Het netwerk is echter nog niet volledig ontwikkeld. Hoewel EOS een aantal van zijn beloften heeft waargemaakt door enorme schaalbaarheid te bieden en vrijwel geen kosten, het is nog maar de vraag hoeveel van alle beloftes daadwerkelijk door EOS worden nagekomen.
Factor 2: De cryptocurrency markt
In elke markt worden prijzen bepaald waar vraag en aanbod elkaar ontmoeten. Toenemend aanbod drijft de prijzen omlaag, terwijl de stijgende vraag de prijzen opdrijft, Economie 101. Maar de cryptocurrency-markt is daarin een beetje uniek; Meestal hebben cryptocurrencies een bovengrens op hun aanbod. Het aanbod speelt dus geen doorslaggevende rol bij de vaststelling van prijzen. Rest de vraag. De vraag naar een cryptocurrency is de belangrijkste factor bij het bepalen van de prijs, omdat de waarde van een cryptocurrency ligt in de perceptie van de consument. Cryptocurrencies worden steeds meer geaccepteerd. Dit zal natuurlijk de waarde van cryptocurrencies verhogen.
In de cryptocurrency-markt speelt Bitcoin een grote rol. Als de koning van cryptocurrencies beïnvloedt Bitcoin voornamelijk de prijzen van andere cryptocurrencies. Terwijl de industrie getuige was van de hausse van 2017, hebben cryptocurrencies de neiging om Bitcoin te volgen. EOS heeft een correlatiecoëfficiënt van 0,83 met Bitcoin. Dit betekent dat elke verandering in de waarde van Bitcoin de prijs van EOS sterk zal beïnvloeden.
EOS heeft ook te maken met stevige concurrentie van de koningin van cryptocurrencies, Ethereum. Deze concurrentie vormt een bedreiging voor de EOS-prijzen, aangezien Ethereum een van de originele munten is en een bolwerk op de markt heeft. Alleen de tijd zal leren of EOS de koningin kan verslaan of dat hij zal bezwijken voor de macht van de koningin.
Factor 3: Verhoogde adoptie
De visie van EOS is om blockchain-technologie voor iedereen toegankelijk te maken en het gebruiksgemak te vergroten. Met dit in gedachten is EOS ontworpen en bevindt het zich momenteel in de ontwerpfase, voor grootschalige adoptie. De schaalbaarheid van EOS is een van de onderscheidende kenmerken ervan, aangezien EOS ernaar streeft een miljoen transacties in één seconde te verwerken.
EOS is
geschikt om een digitaal betalingsplatform te zijn. Het streeft er ook naar om het gebruik van blockchain-technologie aan te moedigen via slimme contracten en gedecentraliseerde apps. We hebben ook een toename gezien in de acceptatie van cryptocurrency en naarmate EOS zijn visie nadert, kunnen we een toename van de acceptatie ervan zien. Met een toegenomen acceptatie, De waargenomen waarde van de valuta zou stijgen, waardoor de prijzen zouden stijgen.
Heb je overwogen eos te kopen
?
Prijsvoorspelling voor EOS
EOS staat momenteel op de 14e plaats in de cryptocurrency-markt met een marktkapitalisatie van $ 2.929.576.070 USD. Het heeft een circulerend aanbod van ongeveer 950 miljoen altcoins en een harde limiet van 1 miljard tokens. De huidige prijs van de EOS is $3,10. EOS piekte voor 2020 rond de $5,4, maar na enkele zeer lage dips brak het het weerstandsniveau van $3 en is het momenteel stabiel op dat niveau.
De oprichter, Daniel Larimer, was ook mede-oprichter van Steemit en BitShares, en veel van de positieve buzz rond EOS kan worden toegeschreven aan de goede reputatie van Larimer in de cryptocurrency-wereld. Dit is ook een bron van een optimistische toekomst voor de altcoin.
Volgens Wallet
Investor zal EOS in het nieuwe jaar enkele grote schommelingen ervaren. In de eerste paar maanden van het nieuwe jaar zal EOS naar verwachting pieken op ongeveer $ 5, maar in het ergste geval kan EOS onder de $ 1-grens vallen. Wallet Investor voorspelde ook dat EOS een negatieve verandering van ongeveer 64% zou kunnen ervaren en EOS zou binnenkort met $ 1.103 kunnen dalen.
De prijsverwachting van Coinliker.com is zeer optimistisch. De prijsverwachting op korte termijn laat een negatieve verandering van 10% zien, maar EOS kan een goede langetermijninvestering zijn. Aangezien het EOS-netwerk nog in ontwikkeling is, voorspellen de langetermijnprognoses veel goeds, omdat het netwerk naar verwachting binnenkort zijn ontwikkelingen zal voltooien.
Al met al lijkt het algehele EOS-marktsentiment bullish te zijn, wat erop kan wijzen dat EOS in de toekomst kan groeien. Ook andere factoren zoals gemeenschapsgroei, verhoogde acceptatie etc. Ze zullen een sleutelrol spelen bij het verhogen van de EOS-prijzen.
Klaar om te investeren in
EOS ?
Voor- en nadelen van investeren in EOS
Voordelen van investeren in EOS:
✅ EOS kan tot 1000 transacties per seconde verwerken en streeft ernaar het aantal op een miljoen te brengen.
✅ EOS is zeer schaalbaar, betaalbaar en milieuvriendelijk.
✅ Het Delegated Proof of Stake-mechanisme zorgt voor meer efficiëntie.
✅ DPoS maakt het netwerk ook democratischer.
✅ Blokproducenten investeren in het netwerk en hebben zo een belang in EOS.
✅ Toekomstige prijsvoorspellingen zien er optimistisch uit, vooral op de lange termijn.
Nadelen van investeren in EOS:
❌ EOS heeft enkele beveiligingsproblemen ondervonden. In mei 2018 werd in een rapport onthuld dat hackers in staat waren om een aantal problemen in de netwerkbeveiliging te identificeren.
❌ Er zijn ook zorgen geweest over eos-decentralisatie, aangezien 49,67% van de EOS-munten beschikbaar is op sommige belangrijke adressen. Dit betekent dat collusie van deze adressen kan leiden tot netwerkcentralisatie, omdat sommigen autoriteit over het netwerk zullen krijgen.
❌ De uitgebreide betrokkenheid van Block.one, de belangrijkste organisatie achter EOS, bij het netwerk is ook een bron van afkeer geweest.
❌ EOS heeft te maken met stevige concurrentie van sommige gevestigde munten zoals Ethereum.
Begin met investeren in EOS met eToro
Eos zal naar verwachting in de toekomst een groot potentieel hebben, met langetermijninvesteringen als een winstgevende optie. Als u overweegt om in EOS te investeren, dan is eToro uw platform.
eToro is een van de
grootste namen op de markt als het gaat om handelsplatforms, omdat het door verschillende bronnen wordt gerangschikt als een van de beste. Het biedt ook een aantal unieke functies zoals sociale handel die geschikt zijn voor beginners, maar het heeft ook geavanceerde opties voor experts. Het platform is gebruiksvriendelijk en rekent enkele van de laagste kosten op de markt.
Kernpunten
- EOS had de langste ICO die een recordbedrag van $ 4 miljard ophaalde. Het is momenteel nog in ontwikkeling.
- De prijsdrijvers van EOS zijn het netwerk, de cryptocurrency-markt en de toegenomen acceptatie van munten
- EOS is een open source-protocol van de volgende generatie dat zich richt op gedecentraliseerde apps via slimme contracten.
- Sommige critici beweren dat EOS niet volledig gedecentraliseerd is en dat het netwerk heel gemakkelijk kan worden gemonopoliseerd.
- De visie is om een gedecentraliseerde blockchain te bouwen met bliksemsnelle transactieverwerkingssnelheid en vrijwel geen transactiekosten.
- EOS heeft te maken met stevige concurrentie van Ethereum omdat ze enigszins vergelijkbaar zijn.
- Eos’ Delegated Proof of Stake-mechanisme zorgt voor transactie-efficiëntie.
- EOS wil een miljoen transacties per seconde kunnen verwerken.
- Prijsvoorspellingen voor de lange termijn zien er zeer optimistisch uit en sommige bronnen voorspellen een stijging tot $ 135 in vijf jaar.
We hopen dat dit artikel u heeft geïnformeerd over EOS en u heeft gemotiveerd om uw investering in de cryptocurrency-markt te starten.
Als je dit artikel leuk vond, deel het dan, voor het geval iemand anders er gebruik van wil maken. Als u meer wilt weten over andere cryptocurrencies, bekijk dan onze crypto-artikelenindustrie.