in

Trailing Stop Loss: wat het is en hoe het werkt

Trailing Stop Loss aka de Stop Loss move. Het kenmerk is dat het Stop Loss-niveau werkt afhankelijk van of de positie Kopen of Verkopen is. In dit artikel bespreken we hoe Trailing Stop Loss werkt met inkooporders op eToro.

De manier waarop Trailing Stop Loss met verkooporder werkt op eToro, denk je het tegenovergestelde.

Wat is Trailing Stop Loss?

De Trailing Stop Loss plaatst een stop-loss order op een vast bereik boven of onder de marktprijs, afhankelijk van of de positie SELL of BUY is.

W zolang de markt in uw voordeel beweegt, zal de stop loss meebewegen, waarbij dezelfde vergrendelde afstand tot de huidige marktkoers wordt gehouden.

Het principe van Trailing Stop Loss bij inkooporders is eenvoudig:

  • De prijs stijgt en de stop loss wordt automatisch verhoogd volgens de vooraf ingestelde vaste afstand.
  • Wanneer de koers daalt, stopt de stop loss, dan daalt deze niet.

Hoe te werken Trailing Stop Loss op eToro

Wanneer u Trailing Stop Loss in volgorde selecteert, wordt de Stop Loss verhoogd op basis van de eerder ingestelde vaste afstand als de prijs stijgt.

Als de prijs daalt, zoals de gemiddelde Stop Loss, zal het tikken op Stop Loss de order sluiten.

U hebt de mogelijkheid om uw stop loss in te stellen zodra u de transactie opent of op enig moment daarna.

Alles wat u hoeft te doen is op “Stop Loss” te klikken in het venster Open Trades en Trailing Stop Loss verschijnt hieronder. De vaste prijskloof wordt dienovereenkomstig bijgewerkt als u de Stop Loss handmatig wijzigt terwijl de Trailing Stop Loss actief is.

Wanneer moet je Trailing Stop Loss gebruiken?

Ons advies is dat trailing stop loss alleen moet worden toegepast als u al winstgevend bent en tevreden met de winst van uw open kooporder. Hoe dan ook, als je de prijs sluit, zal de prijs blijven stijgen. U wilt uw winst verhogen met behoud van uw bestaande winst.

Houd er echter rekening mee dat u op eToro alleen wanneer de order al winstgevend is, stopverliezen op een positieve manier kunt instellen en de Stop Loss minder dan of gelijk moet zijn aan de winst zoals hieronder weergegeven.

Hier is een voorbeeld dat een specifiek geval illustreert waarin trailing stop loss werkt en waarom het alleen moet worden gebruikt als de order al winstgevend is:

Maak een kooporder tegen 100 USD/aandeel. Stel de Stop Loss in op 80 USD en activeer de Sliding Stop Loss. Daarom is het vaste afstandsniveau 20 USD.

– Case 1: Dan stijgt de prijs naar 110usd, Stop Loss stijgt automatisch naar 90usd. Volgend daalt de koers naar 100 USD, de Stop Loss staat nog steeds op 90 USD.

Als de prijs weer stijgt naar 105 USD, staat de Stop Loss nog steeds op 90 USD omdat deze gebaseerd is op een vaste afstand van 20 USD ten opzichte van de hoogste prijs van 110 USD.

Maar als de prijs stijgt naar 115 USD, stop dan stop loss opnieuw op 95 USD. En nu daalt de prijs en bereikt 95usd, de order wordt verlaagd tot 95usd.

<span lang="en">=> Dus u koopt op 100 USD, stelt een stop loss van 80 USD in en heeft een stop loss op 95 USD. Daarom verklaart deze case waarom de trailing stop alleen moet worden gebruikt als er winst is, waardoor onnodige sluitingen worden vermeden omdat de prijs voortdurend fluctueert.

– Case 2: De prijs daalt naar 90 USD, de Stop Loss blijft op 80 USD. De prijs daalt naar 80 USD, de Stop Loss wordt geactiveerd en de order wordt gesloten.

Trailing Stop Loss is de bewegende stop loss, niet vast zoals de Stop Loss. Zorg er dus voor dat u een goed begrip hebt van hoe het werkt voordat u het in de handel gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

investimenti 41

“Liquid Swap Binance Guide and Questions”: alle antwoorden

invest crypto 16

Binance DEX: wat het is en hoe het werkt