in

Trading: de langetermijngevolgen van brexit

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, zojuist bevestigd door de uitslag van het nationale referendum, heeft gevolgen voor de beurs.

De onmiddellijke effecten van de Brexit op de beurs

De aandelenmarkten als geheel hebben sinds de opening na de brexitaankondiging tal van punten verloren. Er is zelfs gesproken over “Black Friday” om deze vrijdag te noemen die historisch zal zijn voor markten en beleggers. De CAC 40 verloor zelfs meer dan 10%, net als de andere Europese beurzen. Dit komt door het feit dat beleggers deze Brexit niet hadden verwacht, omdat het algemene sentiment nogal tegengesteld was aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, waardoor een echte impact op de markten werd gecreëerd. Grote handelaren hebben er de voorkeur aan gegeven hun effecten massaal te verkopen uit angst voor de negatieve gevolgen van deze Brexit voor de financiën van de landen van de Europese Unie. De daling van het aantal kopers en het steeds belangrijker wordende aanbod van effecten heeft geleid tot een aanzienlijk verschil en een historische daling van de prijzen.

Langetermijngevolgen voor aandelenmarkten

Hoewel we nu de onmiddellijke gevolgen van de Brexit voor de financiële markten kennen, blijft het moeilijk om de langetermijneffecten te beoordelen. Natuurlijk treft de onzekerheid die beleggers treft ook centrale banken, die momenteel proberen de eerste gerust te stellen. Om het probleem te beperken, kondigen deze banken injecties van euro’s en yenmassa aan. De Bank of England heeft toegezegd 250 miljard pond uit te geven. Het is bekend dat in 2013 ’s werelds belangrijkste centrale banken, zoals de Europese Centrale Bank, de Centrale Bank van Japan, de Bank of England, de Zwitserse Bank, de Bank of Canada en de Amerikaanse Federal Reserve zich ertoe hebben verbonden de nodige fondsen te verstrekken in geval van grote problemen op de financiële markt. In dit geval is het doel om de stabiliteit van valuta’s te waarborgen. Natuurlijk kunnen de werkelijke gevolgen van de brexit alleen op de lange termijn worden gemeten. Het is belangrijk om niet categorisch te zijn als het gaat om de beurscrash. De Europese Unie en de eurozone, waarvan het Verenigd Koninkrijk geen deel uitmaakte, blijven economische zones die als bijzonder stabiel worden beschouwd in vergelijking met andere grote investeringszones.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 20

Dividenden in aandelen

Investimenti 11

Wat verandert er voor Europese brokers na esma’s bepalingen