in

Philips Aandelenkoersanalyse

Over de Philips Groep

De Philips Groep is een van de specialisten in de creatie, productie en marketing van elektronische en elektrische producten. Haar activiteiten kunnen worden onderverdeeld in verschillende sectoren. We vinden voornamelijk medische apparatuur, verlichtingsproducten en elektronisch materiaal voor het grote publiek. Hoewel philips Europees is, haalt het grootste deel van zijn omzet in de Verenigde Staten, maar ook in China, Duitsland of Japan.

Belangrijkste concurrenten Philips

De Philips Groep staat momenteel op de 10e plaats in de wereld onder de grote bedrijven in de elektronica-industrie. Afhankelijk van de takken van activiteit wordt het echter geconfronteerd met verschillende concurrenten die u moet weten als u van plan bent uw aandelen op de beurs te verhandelen. Op het gebied van elektronica voor alle doelgroepen is Philips de Europese leider en zijn concurrenten zijn:
  • Samsung
  • Siemens
  • Hitachi
  • NEC
  • Ericsson |
In de verlichtingsindustrie staat Philips op de tweede plaats, achter Siemens. 
  • Osram
  • Zumtobel
  • Valmont
In de sector huishoudelijke apparaten en persoonlijke verzorging blijft Philips de nummer één in de wereld , maar wordt het bedreigd door enkele concurrenten, zoals:
  • Electrolux
  • Seb
  • Téfal |
Het is belangrijk om rekening te houden met de innovaties en ontwikkelingen in de marktaandelen van deze concurrenten bij het vaststellen van een beleggingsstrategie voor de aandelenkoers van Philips.


 
Belangrijkste Philips-partners

Tot slot zijn hier enkele van de partnerschappen die Philips onlangs heeft opgezet om zijn marktpositionering te ontwikkelen.
  • In 2014 tekende de Franse groep EDF een partnerschapsovereenkomst met Philips als onderdeel van een project gericht op het vinden van oplossingen om consumenten te helpen de juiste keuze te maken als het gaat om het verlagen van de energiekosten.
  • In 2015 kondigde Technicolor een fusieovereenkomst aan met Philips met betrekking tot zijn HDR-oplossingen, waaronder tools voor het maken van inhoud, coderings- en decoderingsprogramma’s en technische ondersteuning voor het maken van inhoud.
  • In 2017 kondigde de Philips Groep de oprichting aan van een partnerschap met de Amerikaanse groep Baner Health om gerelateerde gezondheidsprogramma’s te ontwikkelen.

Philips Aandelenkoersanalyse

De koers van het aandeel Philips is momenteel genoteerd in Sectie A van euronext Amsterdam in Nederland en vormt ook een aanvulling op de berekening van de Euronext 100 aandelenindex.

Belangrijke informatie over philips aandelen

Om beter te begrijpen hoe Philips-aandelen op de beurs kunnen worden benaderd en zijn positie in vergelijking met andere aandelen in deze sector, raden we u aan nu enkele essentiële feiten over de prijs en de positie van het Philips-bedrijf op de internationale financiële markt te achterhalen.
  • In 2017 bedroeg de totale marktkapitalisatie van het Philips-bedrijf 30.501,65 miljoen euro.
  • Het aantal effecten uitgegeven door het Philips-bedrijf en momenteel uitstaand op de beurs bedraagt 922.437.000.
  • De koers van het aandeel Philips is momenteel genoteerd in Sectie A van Euronext Amsterdam in Nederland.
  • Philips is ook lid van de Nederlandse nationale aandelenindex AEX en is daarmee een van de bedrijven met de grootste marktkapitalisatie van het land.
  • Het belang van Philips bestaat uit 71,22% van de aandelen van koninklijke Philips, 5,03% van de aandelen van het beleggingsfonds BlackRock, 4,99% van de aandelen van de Harris Associates Investment Trust, 3% van de eigen aandelen van de groep en 2,99% van de aandelen van de State Street Corporation. De rest wordt verdeeld onder individuele aandeelhouders.

Financiële en economische geschiedenis van het Philips-bedrijf

Om de historische technische analyse van de philips-aandelenkoers beter te begrijpen, stellen we enkele data voor die u moet weten over de recente economische en financiële geschiedenis van dit bedrijf.
  • In 2006 richtte Philips een spin-off van Philips Semiconductors op en verkocht 80,1% daarvan aan een Amerikaanse private investeringsgroep onder de naam NXP. De groep behoudt 19,9% van de resterende aandelen. Philips richt zijn wereldwijde strategie daarom op toepassingen, innovatie en de nieuwe merkbelofte: “sense and simplicity”.
  • In 2007 verwierf de groep de Genlyte Group met als doel haar positie op de Noord-Amerikaanse markt in de buitenverlichtingssector te versterken.
  • In 2009 nam de groep het bedrijf Saeco over, een specialist in espresso- en cappuccinomachines.
  • In 2011 trok Philips zich geleidelijk terug uit de televisiemarkt en richtte een joint venture TPV Technology op, waarbij slechts 30% van de aandelen ter discussie stond.
  • In 2011 kondigde de Philips Groep de afschaffing aan van meer dan 4.500 posities tegen 2014 om de productiekosten met ongeveer € 800 miljoen te verlagen.
  • In 2012 schrapte de groep wereldwijd nog eens 2.200 banen, wat neerkomt op een totale banenreductie van 6.700 verwacht in 2014.
  • In 2014 kondigde de Philips Groep, als onderdeel van een radicale strategiewijziging, aan dat zij haar televisieactiviteiten opgaf om zich te concentreren op gezondheid en verlichting. In hetzelfde jaar is zij van plan haar activiteiten op te splitsen in twee bedrijven, een voor verlichtingsactiviteiten en een voor gezondheids- en lifestyle-activiteiten. Deze verandering vertaalt zich in een officiële verklaring van het Philips-management. Ook in 2014 heeft de groep Philips heeft volcano Corp, dat gespecialiseerd is in medische apparatuur en invasieve technieken, overgenomen voor 1,2 miljard dollar.
  • Meer recent, in 2015, verkocht de groep 80% van zijn belang in het bedrijf Lumileds, een entiteit die de LED- en autoverlichtingsactiviteiten van Philips bundelt voor $ 2,8 miljard. De Amerikaanse regering verzet zich er echter tegen en in 2016 wordt de verkoop geannuleerd. Uiteindelijk verkoopt Philips eind 2016 80% van zijn Lumileds-belangen door aan het Apollo-investeringsfonds voor $ 1,5 miljard.

Voor- en sterke punten van Philips-aandelen als beursgenoteerd actief

Hoewel u vanaf de meeste handelsplatforms toegang hebt tot Philips-aandelen, moet u een nauwkeurige strategie voor dit aandeel vaststellen voordat u een positie inneemt. Om dit te doen, is het eerste wat we moeten doen een vergelijkende analyse maken van de voor- en nadelen ervan. Dus nu stellen we hier voor om erachter te komen wat de sterke punten zijn die dit bedrijf heeft, en dan zullen we de belangrijkste zwakke punten hieronder zien. Allereerst, en wat de sterke punten van de Philips Groep betreft, kunnen we natuurlijk spreken over zijn internationale strategische positionering. Philips biedt en verkoopt zijn producten in meer dan 100 landen over de hele wereld. Daarnaast heeft het een aanzienlijk personeelsbestand van meer dan 120.000 werknemers wereldwijd. Nogmaals, als we het hebben over de voordelen die de Philips Groep biedt, kunnen we het ook hebben over de aanzienlijke productiekracht van het bedrijf. Dit bedrijf bezit en exploiteert momenteel meer dan 110 productielocaties over de hele wereld, waardoor het snel en efficiënt kan reageren op de vraag en het aanbod van zijn verschillende klanten en verkooppunten. het verlagen van de transportkosten. Een andere onmiskenbare kracht van de Philips Groep is haar aantrekkelijk vermogen tot innovatie. Philips investeert zelfs een groot deel van zijn budget in onderzoek en ontwikkeling om een zeker voordeel ten opzichte van zijn concurrenten te behouden en een van de marktleiders te blijven. Philips exploiteert zeven onderzoeks- en ontwikkelingscentra in het bijzonder in de wereld. Natuurlijk is het leiderschap van Philips een van zijn sterke punten, vooral omdat het actief is in een hoogwaardige markt. Momenteel is de groep wereldleider op de markt voor hart-, acute en thuiszorgoplossingen, eco-energetische verlichting en laat het een stabiel groeipercentage zien in deze verschillende segmenten. We kunnen hier ook het voordeel van philips’ aanwezigheid in opkomende markten opmerken. De door de Philips-groep vastgestelde productiestrategie is natuurlijk een echt voordeel voor deze onderneming. In feite heeft deze groep besloten haar activiteiten af te stemmen op de marktomstandigheden om haar productiviteit te verhogen. Het bedrijf heeft met name gewerkt aan de uitbreiding van zijn managementstructuur om de uitvoering ervan te versnellen door de bedrijfskosten te verlagen.  uiteraard stelde het hen in staat om hun algehele efficiëntie te verbeteren en de marges te maximaliseren. Ten slotte is het laatste voordeel dat dit bedrijf geniet zijn klantenkring, die bijzonder loyaal is in de loop van de tijd, vooral met betrekking tot elektronische producten voor het grote publiek, met een zeer belangrijk merkgeheugen.

Nadelen en zwakke punten van philipsaandelen als beursgenoteerd actief

Na het lezen van de vorige paragraaf en het zien van de vele voordelen die beschikbaar zijn voor de Philips-groep, kunt u nu misschien een positie innemen om dit aandeel te kopen. Voordat u deze beslissing neemt, raden we u echter aan om ook de mogelijke zwakke punten van dit bedrijf te bestuderen, die we u nu zullen presenteren en die de onderliggende prestaties van Philips-aandelen negatief kunnen beïnvloeden. Allereerst kunnen we het vooral hebben over de juridische problemen die de Philips-groep in het verleden heeft ondervonden en die een negatieve invloed hebben op het merkimago van dit bedrijf. Het merk Philips heeft te maken gehad met meer dan vijftig antitrustklachten op basis van collectieve middelen die uiteindelijk hebben geleid tot de opening van een onderzoek naar het bedrijf. Dit onderzoek richtte zich voornamelijk op de lite-on digitale oplossing en de CRT-divisie van de groep. Een andere belangrijke zwakte voor de Philips-groep is dat zij opereert in een zeer concurrerende markt, zoals u zult hebben gezien bij het lezen van de paragraaf over de belangrijkste concurrenten van dit bedrijf. Concurrentie is met name belangrijk in sommige specifieke segmenten, zoals de elektronica van lokale en internationale merken, met een aanzienlijke bedreiging voor de marktaandelen van Philips. Ten slotte heeft de laatste zwakte van dit bedrijf ongetwijfeld te maken met zijn prijsbeleid, dat het geen waarde geeft in het licht van deze concurrentie; in feite hebben we vastgesteld dat de producten die door Philips op de markt worden gebracht vaak iets duurder verkopen dan die van zijn concurrenten, wat leidt tot een zwakkere verkoop en het aantrekken van klanten steeds minder in een periode van economische crisis waarin consumenten eerst proberen allemaal om te besparen op hun dagelijkse uitgaven op dit soort aankopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 11

Analyse van de aandelenkoers van Grupo ING

Investimenti 42

Voortschrijdende gemiddelden