in ,

Nieuw-Zeelandse visa en werkvergunningen: gids voor visumtypen en werkvergunningsvereisten

Er zijn veel soorten visa waarmee u een nieuw leven in Nieuw-Zeeland kunt beginnen. De meeste hooggekwalificeerde expats kiezen ervoor om te verhuizen voor werk omdat Nieuw-Zeeland actief op zoek is naar nieuw talent uit het buitenland. Nieuw-Zeeland keurt echter slechts een handvol visa per land goed en de tijd voor visumaanvragen is erg krap.

Het visum dat op u van toepassing is, hangt af van hoe lang u in het land wilt blijven en het type baanaanbod dat u heeft. Deze gids behandelt alle stappen om verblijfsvergunningen te verkrijgen, zowel tijdelijke als permanente, werkvisa, visa voor geschoolde werknemers en visa voor zelfstandig ondernemerschap.

Hoewel je kunt lezen dat er alleen al in Nieuw-Zeeland meer dan 80  soorten visa zijn om te werken, zijn de meeste hiervan landspecifiek.

Dit betekent dat het aantal en het type goedgekeurde visa en de vereisten variëren afhankelijk van het land van herkomst. In deze sectie vindt u alleen de meest relevante aspecten van het aanvragen van een visum voor Nieuw-Zeeland, zodat u het proces onmiddellijk kunt starten .

Je moet weten dat sommige visa meer kosten dan andere, het zakenvisum voor ondernemers is bijzonder duur. De meeste aanvragen vereisen ook de betaling van een immigratievergoeding.

De meeste visums voor Nieuw-Zeeland volgen hetzelfde online aanvraagproces en sommige  vereisten  zijn hetzelfde voor alle visumtypen. Houd er rekening mee dat sommige visums zeer korte aanvraagtijden kunnen hebben en eenmaal geopend, worden vacatures meestal binnen de eerste paar dagen ingevuld. Sommige visa naar Nieuw-Zeeland zijn ook onderworpen aan een immigratiepuntensysteem dat de “Point Scale” wordt genoemd.

Werkvergunningen en visa op basis van werkgelegenheid

Als u een werkvergunning of werkvisum wilt verkrijgen om in Nieuw-Zeeland te kunnen werken, geeft deze gids u een overzicht van de verschillende soorten werkvisa en behandelt u de meest voorkomende opties in meer detail.

Als u meer wilt weten over andere soorten visums in Nieuw-Zeeland, kunt u de immigratiewebsite van de Nieuw-Zeelandse overheid bekijken voor:

  • Tourist visa
  • Toon om te studeren
  • Toon om te investeren
  • Seen voor partners en kinderen
  • Bekijk voor zakelijke bezoekers

Verschillende verschillende soorten werkvisa kunnen verschillende geschiktheidsvereisten, aanvraagformulieren,  kosten of processen hebben. Over het algemeen hebt u voor het aanvragen van een werkvisum in Nieuw-Zeeland het volgende nodig:

  • Bewijs van identiteit (paspoort of identiteitscertificaat en twee aanvaardbare visumfoto’s);
  • Test van een goede gezondheid (ingevulde gezondheidsvragenlijst en thoraxfoto en medisch onderzoek na aankomst);
  • Test of good character (ingevulde karaktervragenlijst, politiecertificaten uit uw thuisland en elk land waar u ten minste vijf jaar na uw 17e hebt gewoond);
  • T bewijs te goeder trouw te zijn.

Het verstrekte document moet het originele document of een gewaarmerkte kopie zijn.

Bij het aanvragen van een visum vindt u meestal een gids op de officiële website die overeenkomt met elk type visum. We raden u aan dit document van tevoren te lezen om er zeker van te zijn dat u aan elke vereiste voldoet. U wilt dus elk document bij u hebben en klaar hebben om in te dienen voordat u aan het aanvraagproces begint.

Als uw visum onderworpen is aan een puntenschaal, kunt u meestal een simulatie vinden op de immigratiewebsite waarmee u kunt controleren of u voldoet aan de punten die nodig zijn om een aanvraag in te dienen. Houd er rekening mee dat alleen een immigratiebeambte u punten kan toekennen bij het beoordelen van uw visum. Lees hieronder meer hierover.

Moeite met het verkrijgen van een visum voor Nieuw-Zeeland

In het algemeen kan het moeilijk zijn om een werkvisum in Nieuw-Zeeland te verkrijgen vanwege beperkte plaatsen of krappe aanvraagdeadlines. Als uw land een vast quotum heeft, betekent dit dat de aanvragen op een bepaalde dag worden geopend. Doorgaans heeft u 59 dagen vanaf de datum van uw aanvraag om een aanvraag in te dienen, maar dit tijdsbestek kan afhangen van uw nationaliteit en het land waarin u momenteel woont. Maar zelfs met dit interval kunt u verwachten dat vacatures snel verdwijnen. Wees precies en respecteer de deadline die u aangaat.

Als u het quotum voor elk land bereikt, kunt u alleen het volgende jaar opnieuw een aanvraag indienen. Voor sommige landen is het quotum slechts 50 mensen per jaar, terwijl voor andere landen het quotum onbeperkt is (Canada, VK, Japan, enz.). U kunt een volledige lijst met werkvisa controleren op de voorwaarden die van toepassing zijn op uw land.

Werk- en aanvraagformulier

Een groot deel van het visumaanvraagproces wordt online gedaan via de immigratiewebsite van Nieuw-Zeeland. Dit online proces is snel en eenvoudig en duurt niet langer dan 15 minuten om het online formulier in te vullen. Als alternatief kunt u het aanvraagformulier dat overeenkomt met het type visum dat u hebt gekozen, evenals alle benodigde ondersteunende documenten, naar het overeenkomstige opvangcentrum sturen.

Afhankelijk van het type visum dat u hebt aangevraagd, wordt u op de hoogte gebracht als u uw paspoort moet verzenden of als u op het punt staat een e-Visum te ontvangen. Dit is een e-Visum in het elektronische immigratiesysteem dat de fysieke sticker of stempel in het paspoort vervangt. Dit e-Visum is van toepassing op de volgende soorten visa:

  • Sununder view
  • Werkweergave
  • Tourist visa
  • Bekijk voor zakelijke bezoekers
  • Bekijk groepsbezoekers
  • Nieuwe visumpartner
  • Bezoek voor kinderen ten laste

Om een e-Visum te ontvangen, moet u een online account aanmaken op de immigratiewebsite en daar het aanvraagproces voortzetten. We raden u aan de eVisumbrief af te drukken en bij u te houden wanneer u in het land bent.

Types tijdelijke werkvisa

Het is belangrijk om te weten dat alle werkvisa in Nieuw-Zeeland tijdelijke, zelfs specifieke visa zijn die kunnen leiden tot permanent verblijf die verder in deze gids worden behandeld. Wanneer we het hebben over een tijdelijk werkvisum in Nieuw-Zeeland, betekent dit dat dit soort visa niet gericht zijn op het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning.

Er zijn twee belangrijke tijdelijke werkvisa in Nieuw-Zeeland:

  • Working Holiday Visa, dat een duur heeft van één of twee jaar;
  • Exential Skills Work Visa, waarmee je tussen de 1 en 5 jaar kunt blijven, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en de duur van de arbeidsovereenkomst;
Werkvisum voor essentiële vaardigheden

Het Essential Skills Work-visum is voor geschoolde werknemers wiens werk wordt vermeld in de Lijst essentiële vaardigheden in vraag. Hiermee kunt u maximaal vijf jaar in het land werken, maar de duur kan afhangen van uw vaardigheidsniveau. Om ervoor te zorgen dat een buitenlander een functie met dit visum kan vervullen, moet de werkgever bewijzen dat hij geen Nieuw-Zeelander kan inhuren.

Om een Werkvisum voor Essentiële Vaardigheden aan te vragen, hebt u de volgende documenten nodig:

  • Een vacature voor een fulltime functie en een kopie van de arbeidsovereenkomst.
  • Uw werkgever om te bewijzen dat een Nieuw-Zeelander niet kan worden aangenomen voor de functie.
  • Een “aanvullend werkgeversformulier” dat uw vacature beschrijft (ingevuld door de werkgever).
  • Een document dat de nodige kwalificaties bewijst (origineel of gewaarmerkt afschrift).
  • Professionele registratie (indien van toepassing).

Daarnaast is het mogelijk dat u niet wordt onderworpen aan een opschortingsperiode (de periode waarin u 12 opeenvolgende maanden buiten Nieuw-Zeeland moet doorbrengen).

Hoewel dit type visum alleen bedoeld is om de tijdelijke lacunes in de vaardigheden op te vullen, kunt u nog steeds een verblijfsvergunning aanvragen als u genoeg punten verdient om in aanmerking te komen voor verblijf in de categorie Gekwalificeerde migranten.

Andere soorten werkvisum

Om alle soorten visa te kennen om in het land te werken, kunt u de volledige lijst met alle werkvisa voor Nieuw-Zeeland bekijken. Als u niet zeker weet welk type werkvisum geschikt voor u is, biedt de immigratiewebsite van Nieuw-Zeeland een gedetailleerde online service waarmee u uw opties kunt zien op basis van uw leeftijd, het land waar u vandaan komt. Naast het tonen van alle opties die u aangaan, kunt u ook maximaal drie soorten visums naast elkaar vergelijken.

Wie kwalificeert zich als een bekwame of hoogopgeleide werknemer in Nieuw-Zeeland?

Je kwalificaties, vaardigheden en ervaring vallen in een van de vijf categorieën die zijn gedefinieerd door de Australian and New Zealand Standard Classification of Professions (ANZSCO).

U wordt beschouwd als een geschoolde werknemer als:

  • Uw beroep wordt in ANZSCO vermeld als niveau 1, 2 of 3, komt overeen met de beschrijving voor dat beroep en u krijgt meer dan 25 NZD ($ 16) per uur of meer (of het jaarlijkse equivalent) betaald.
  • Uw beroep wordt in ANZSCO vermeld als niveau 4 of 5, komt overeen met de beschrijving voor dat beroep en u krijgt meer dan NZD 50 ($ 24) per uur of meer (of het jaarlijkse equivalent) betaald.
  • Uw bezetting heeft geen overeenkomende beschrijving, maar je krijgt NZD 50 ($24) per uur of meer (of het jaarlijkse equivalent) betaald.

Hoeveel kost een werkvisum in Nieuw-Zeeland?

Doorgaans zijn er twee soorten kosten verbonden aan werkvisa: visumkosten en een immigratiebelasting. Sommige landen hebben echter hogere kosten dan andere, en sommige hebben mogelijk een gratis overeenkomst met Nieuw-Zeeland, dus controleer altijd uw specifieke vereisten. Het visum kan online worden betaald met een creditcard (Visa of MasterCard).

De visumkosten zullen anders zijn als u uit een van de landen in de Stille Oceaan komt. Ongeacht het type visum dat vereist is, is de immigratiebelasting gelijk aan 55 NZD (37 USD).

Work visumtype NZD Visa Rate USD Visa Fee
Constain/verblijfsvisum 580 390
Werkvisum voor ondernemer 3.310 2.230
Werk vakantieweergave 190 130
Visum voor verlenging van de vakantie 190 130
Overige werkvisa 440 300

Seenrolls voor zelfstandigen

U kunt alleen zelfstandige zijn in Nieuw-Zeeland als je het recht hebt om permanent in het land te wonen of een van de zelfstandige visa van Nieuw-Zeeland hebt gekregen.

Types visa die zelfstandig ondernemerschap mogelijk maken

  • Werk vakantieweergave
  • Werkvisum voor ondernemer
  • Weergave vaninvestor
  • Post-study job visa (voor pas afgestudeerden die onlangs een kwalificatie in Nieuw-Zeeland hebben afgerond)

Neinder burgerpartners hebben ook de mogelijkheid om als zelfstandige in het land te werken. Houd er rekening mee dat u geen zelfstandige in Nieuw-Zeeland kunt zijn als u in het land verblijft met een studentenvisum of bezoekersvisum.

De meest voorkomende soorten visa om zaken te doen in Nieuw-Zeeland zijn het Entrepreneur Work Visa of het Investor Resident Visa. We dekken de vereisten, het aanvraagproces en de kosten voor deze nieuw-zeelandse zelfstandige visums hieronder.

Werkvisum voor ondernemer

Het werkvisum voor ondernemers is voor diegenen die hun eigen bedrijf in het land willen kopen of starten. Je kunt in totaal drie jaar in Nieuw-Zeeland blijven en werken: een jaar tijdens de opstartfase en dan nog eens twee jaar nadat je hebt aangetoond dat je je eigen bedrijf bent begonnen.

Om dit visum aan te vragen, moet u voldoen aan alle hierboven genoemde algemene visumvereisten, evenals aan de volgende voorwaarden:

  • Investeer minstens NZD 100.000 ($65.000) in een bedrijf.
  • Disposes het minimum van 120 punten op de ondernemerspuntenschaal.
  • Lever een gedetailleerd businessplan.
  • Creëer uw bedrijf binnen 12 maanden.
  • Deelneemt aan een beoordeling van de werkvisumcategorie van de ondernemer.

Oplettendheid dat dit type visum duur kan zijn. De meeste Nieuw-Zeelandse visums kosten meestal in totaal 200 tot 600 NZD (130 tot 390 USD), maar het werkvisum voor de meeste aanvragers kost NZD 3.365 (USD 2190) in totaal naast de 100k NZD (65k USD) die u in het land moet investeren

Seen to Invest in Nieuw-Zeeland

Er zijn twee soorten visa waarmee u in het land kunt investeren, wat u ook een verblijfsvergunning garandeert:

  • Excustomer Residence Visa 1: Als u in de loop van drie jaar NZD 10 miljoen (USD 6,5 miljoen) in het land investeert, kunnen u en uw gezin voor onbepaalde tijd in Nieuw-Zeeland wonen.
  • Excustomers’ Visa 2 : Als u jonger bent dan 65 en NZD 3 miljoen (USD 2 miljoen) investeert in de loop van vier jaar, kunnen u en uw gezin voor onbepaalde tijd in Nieuw-Zeeland wonen. Er is echter een quotum van 400 personen voor dit type visum.

U kunt ook andere soorten visa aanvragen waarmee u in het land kunt investeren (bijvoorbeeld een tijdelijk pensioenvisum), dus controleer de volledige lijst met visa waarmee u een bedrijf kunt starten of investeren.

Resist permits: tijdelijk en permanent 

In het algemeen zijn alle visa voor Nieuw-Zeeland tijdelijk en verlenen ze u automatisch een verblijfsvergunning voor de duur ervan. Als u een permanente inwoner van Nieuw-Zeeland wilt worden, moet u eerst een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen en pas daarna een permanent verblijf in Nieuw-Zeeland aanvragen. Let op, alleen sommige visums stellen u in staat om uw echtgenoot en naaste familieleden mee te nemen. Nieuw-Zeeland heeft geen vriendjesvisum in zijn immigratiewet.

Hoe dan ook, niet alle tijdelijke visa kunnen leiden tot verblijf: er zijn specifieke visumtypen die kunnen worden verlengd en uiteindelijk tot verblijf kunnen leiden. Dit soort visa worden hieronder uitgelegd, evenals alle vereisten, stappen, voordelen en kosten die nodig zijn voor de tijdelijke verblijfsvergunning.

Om een permanente inwoner te worden, moet je meestal 55 jaar of jonger zijn en twee jaar in Nieuw-Zeeland hebben gewerkt op een tijdelijk visum.

Tijdelijke visa die leiden tot permanent verblijf en hoe deze aan te vragen

  • U kunt solliciteren als je over de relevante vaardigheden en ervaring beschikt.
  • Je moet 55 jaar of jonger zijn, een geschoolde werknemer zijn en 160 punten op de INZ-puntenschaal kunnen claimen voor de interesse van gekwalificeerde migranten.

Business Resident Visa Transfer Employees Business  

  • U kunt dit visum aanvragen als het bedrijf van uw werkgever naar Nieuw-Zeeland verhuist.

Talent (geaccrediteerd werkgever) werkvisum  

  • Je moet de vaardigheden en talenten hebben die je nodig hebt in Nieuw-Zeeland.
  • Je moet jonger zijn dan 55 en een baan hebben voor een fulltime functie voor twee jaar die NZD 55.000 ($ 35.000) per jaar betaalt. Uw werkgever moet geaccrediteerd zijn door Immigration New Zealand (INZ).

Werkvisum voor ondernemer 

  • U bent een ondernemer of innovator en wilt een bedrijf kopen of starten in Nieuw-Zeeland.
  • Je hebt ten minste 100.000 NZD (65.000 USD) in je bedrijf geïnvesteerd, je kunt 120 punten claimen op de INZ-puntenschaal voor ondernemers, voldoen aan de vereisten van het businessplan en Engels kunnen lezen, schrijven en spreken.

Keurige baan voor de lijst met tekorten aan vaardigheden  

  • Dit visum is voor degenen die over de nodige vaardigheden en talenten in Nieuw-Zeeland beschikken.
  • Je moet 55 jaar of jonger zijn en je beroep staat op de lijst van vaardigheidstekorten.
  • Dit visum wordt niet geleverd met de optie van een familievisum.

Het aanvraagproces voor elk type tijdelijk visum kan variëren, maar over het algemeen moet u een blijk van interesse invoeren die een score bevat op basis van uw leeftijd, werkervaring, kwalificatie en baanaanbieding (indien van toepassing). Als u bent geselecteerd, kunt u vervolgens een volledige aanvraag indienen. Vragen worden slechts één keer per maand gekozen.

Voordelen van permanente bewoning in Nieuw-Zeeland

Als permanente bewoner heb je het voordeel dat je in Nieuw-Zeeland kunt wonen, werken en studeren en zonder beperkingen van en naar Nieuw-Zeeland kunt reizen. U kunt ook uw partner en afhankelijke kinderen opnemen in uw visumaanvraag als ze zijn opgenomen in de oorspronkelijke verblijfsaanvraag.

Hoe krijg je een permanente verblijfsvergunning in Nieuw-Zeeland

Wat zijn de vereisten voor permanente bewoning? Om een permanente verblijfsvergunning te verkrijgen, moet u twee jaar in Nieuw-Zeeland wonen met een verblijfsvisum. U moet ook aan de volgende vereisten voldoen:

  • Toon uw identiteitsbewijs met een acceptabel identiteitsbewijs met foto en foto’s.
  • Het wordt als goed lettertype beschouwd.
  • Toon bewijs dat u aan de voorwaarden van uw huidige verblijfsvisum hebt voldaan.

Toon uw toewijding aan Nieuw-Zeeland 

Je kunt je toewijding aan Nieuw-Zeeland op vijf verschillende manieren laten zien:

  • Je hebt genoeg tijd in Nieuw-Zeeland doorgebracht, waarvoor je reisgegevens worden gecontroleerd.
  • U hebt een fiscale verblijfsstatus in Nieuw-Zeeland nodig, waarvoor je een aangifte van de belastingdienst en een volledige bevestiging van de status van fiscaal ingezetene nodig hebt.
  • Je hebt geïnvesteerd in Nieuw-Zeeland, waarvoor je bewijs nodig hebt zoals bankdocumenten of eigendomsbewijzen.
  • Je hebt een bedrijf in Nieuw-Zeeland dat succesvol is en het land ten goede komt.
  • Je hebt een basis in het land gevestigd (bijvoorbeeld het bezitten van een huis, het creëren van werkgelegenheid, het werken aan jezelf, enz.).

Procedure en kosten voor het aanvragen van permanent verblijf

Het aanvraagproces en de kosten voor een permanent verblijfsvisum kunnen variëren afhankelijk van het land waar u vandaan komt en of u een aanvraag indient in uw land van verblijf of Nieuw-Zeeland.

In het algemeen moet u het aanvraagformulier voor een permanent verblijfsvisum invullen en samen met de vereiste documenten naar het juiste opvangcentrum sturen. U kunt het vinden door uw nationaliteit en land van verblijf in te voeren op de officiële immigratiewebsite.

Permanent verblijfsvisa kosten NZD 210 ($ 140), plus een immigratietoeslag die per regio verschilt. Mogelijk moet u ook de kosten van het opvangcentrum en koerierskosten betalen voor uw paspoort dat naar u wordt teruggestuurd als u het niet zelf kunt ophalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

investimenti 52

De beste China ETF’s voor het derde kwartaal van 2021

tax 8

Banken en belastingen in Canada: uitgebreide gids voor het openen van een bankrekening en het beheren van belastingen