Menu
in

Hoe maak je een Bitcoin wallet: stap voor stap handleiding

In de wereld van valuta’s en grondstoffen is Bitcoin iets vreemds geworden: volledig digitaal geld. Omdat hij andere crypto-projecten inspireerde om in zijn voetsporen te treden, rees de vraag hoe ze veilig te houden.

Bitcoin is volledig digitaal en kan niet zomaar overal worden opgeslagen.

Het ding dat daadwerkelijk kan worden opgeslagen, is toegang tot BTC-munten, wat privésleutels betekent.

Waarom heb je een Bitcoin wallet nodig?

Bitcoin maakt gebruik van cryptografie met openbare en privésleutels om zijn transacties te beschermen. Bij het aanmaken van een Bitcoin wallet worden private en public keys aangemaakt. De portemonnee maakt openbare sleutels die worden gehasht en gebruikt als adressen om uw cryptocurrency te ontvangen. De privésleutel is vereist om het eigendom van de bitcoins die op het bijbehorende adres zijn opgeslagen te bevestigen.

Het biedt ook de mogelijkheid om munten uit te geven.

Als u uw privésleutels niet persoonlijk controleert, bent u niet de eigenaar van uw bitcoins. Met andere woorden, als een beurs of bank uw bitcoins namens u bewaart, heeft u niet rechtstreeks controle over uw munten. Draag de verantwoordelijkheid voor het waarborgen van de veiligheid van uw bitcoins over aan een derde partij en draag, samen met de verantwoordelijkheid, de munten zelf over.

Om optimaal te profiteren van de unieke eigenschappen van Bitcoin als geld, moet u zelf uw privésleutels controleren. Zoals cryptocurrency-houders vaak zeggen: “niet uw sleutels, niet uw bitcoins.” Door uw sleutels zelf privé te houden, kunt u ervoor zorgen dat uw munten niet in beslag kunnen worden genomen, in beslag genomen of gestolen. Maar de beslissing om uw sleutels te bewaren, maakt u verantwoordelijk voor de veiligheid van uw bitcoins.

Ons doel is om u te helpen vertrouwd te raken met het vooruitzicht van het bewaren van uw sleutels.

Typen wallets

Laten we nu eens kijken naar de verschillende soorten Bitcoin wallet die u zou kunnen vinden. Verschillende soorten portefeuilles hebben hun voor- en nadelen, evenals onderscheidende kenmerken, dus u moet verstandig kiezen wat u nodig hebt uit uw portemonnee voordat u deze gebruikt.

Papier

Dit type portemonnee is in feite een stuk gedrukt papier met de privésleutel van uw account.

Het is de oudste van de koudste portefeuilles, zonder enige manier om door het virus te worden aangetast. Het heeft echter ook enkele nadelen: papier is van nature erg kwetsbaar en je kunt het gemakkelijk verliezen. Bovendien kunt u niet snel toegang krijgen tot de munten die erop zijn opgeslagen, omdat u de sleutel elke keer met de hand moet typen.

Fysieke bitcoin

Een fysieke bitcoin bevat het openbare adres van de munt en een verborgen privésleutel.

Deze sleutel en QR-code zijn afgedrukt op een kaart die in de munt is ingebed en worden beschermd door een uniek hologram dat het patroon verandert als het wordt beschadigd.

Casascius LLC uit Utah, VS, was een van de eersten die Bitcoin-munten uitgaf. Sinds 2011 slaat het bedrijf munten (Casascius Physical Bitcoin). De auteur van het project, Mike Caldwell, kwam op het idee om de virtuele valuta een prachtige fysieke schil te geven.

Aan de voorkant is er een gedrukt Bitcoin-logo en een inscriptie in het Latijn “Vires in numeris”, wat kracht in cijfers betekent.

Vanaf het begin werd er al vanuit gegaan dat elke Bitcoin munt van het Casascius bedrijf verzamelbaar zou zijn. De oprichter van het bedrijf beschouwde ze niet alleen als een betaalmiddel, maar ook als een aangenaam geschenk. Tegelijkertijd, met het fysieke equivalent van een cryptocurrency, zal het mogelijk zijn om snel te begrijpen wat Bitcoin is en wat de mogelijkheden ervan zijn.

Mobiel

Een mobiele portemonnee is een app waarmee gebruikers hun assets via het mobiele apparaat kunnen beheren en beheren. Het is vergelijkbaar met de desktop wallet, maar zorgt voor meer mobiliteit, dus het is een uitstekende keuze voor mensen die veel moeten bewegen.

ragnatela

Een van de meest voorkomende soorten wallets, een web wallet, is de online opslag die essentieel is voor uw privésleutels. Het stelt gebruikers in staat om snel toegang te krijgen tot hun bronnen en deze over te dragen, omdat ze ze altijd bij de hand hebben. Bovendien ondersteunen veel webportemonnees het multi-valutaformaat, zodat mensen meer dan één munt op één plaats kunnen opslaan.

Het wordt echter ook gekenmerkt door een lagere beveiliging, waarbij hackers meer mogelijkheden hebben om toegang te krijgen tot uw account en alle bronnen te stelen die ze kunnen vinden. Degenen die al hun cryptocurrencies op één plek opslaan, zouden het verlies betekenen van alles wat ze hebben.

Desktop

Desktop wallets zijn programma’s die u op uw computer installeert om uw persoonlijke sleutel op te slaan. Er kan gezegd worden dat het een gouden medium is tussen een altijd online web wallet en de cold hardware wallet. Het is nog steeds gevoelig voor aanvallen van hackers, vooral als u niet voorzichtig bent met uw privégegevens en cyberbeveiliging. Het is echter ook beter beschermd omdat u het internet altijd kunt uitschakelen en offline kunt maken.

Hardware

Sommige sjablonen stellen u in staat om verschillende munten op één apparaat op te slaan, omdat er veel portefeuilles op het apparaat kunnen worden aangesloten. Het nadeel is dat gebruikers hun bronnen niet zo snel mogelijk kunnen verplaatsen met behulp van web wallets. De portemonnee is dus geschikt voor degenen die geld op lange termijn willen houden.

Bank

Twee jaar geleden lanceerde financieel conglomeraat ABN AMRO, dat 4.500 vestigingen heeft in 53 landen, Wallie, een cryptocurrency-dienst voor het opslaan van private keys van de e-wallets van klanten en biedt een garantie voor fondsen tot 6.000 euro.

De trend voor bewaarders van bancaire cryptocurrencies begon voet aan de grond te krijgen na de US Office del Comptroller of the Currency heeft financiële instellingen in staat gesteld om virtuele activa van hun klanten aan te houden.

Hoe maak je een Bitcoin wallet aan?

Hoewel Bitcoin-portefeuilles vaak verschillende kenmerken en vereisten hebben om te gebruiken, volgen ze meestal een vergelijkbaar algoritme. Volg deze verschillende stappen om uw portemonnee te maken en te beschermen:

  1. Download en installeer de wallet (voor mobiel en desktop, evenals web wallets)
  2. Maak een account aan
  3. Een vertrouwd wachtwoord genereren
  4. Of je hebt al een Bitcoin-adres of je zult er een moeten genereren. Met sommige wallets kunt u meerdere Bitcoin-adressen opslaan, zodat u voor elke transactie een andere kunt gebruiken voor een betere anonimiteit
  5. Maak een veilige back-up van je wallet (met een seed phrase of 2fa).

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw Bitcoin-portemonnee maken en gebruiken.

Hoe bescherm je je cryptocurrency wallet?

Het is niet genoeg om cryptocurrency te kopen of te minen, het is ook cruciaal om uw activa correct op te slaan. Digitale technologieën ontwikkelen zich in alle richtingen en oplichters stoppen niet. Miljoenen dollars worden gestolen van grote beurzen en clouddiensten, en zelfs gewone gebruikers hebben er last van.

Cryptografie

Cryptocurrency wallets versleutelen uw gegevens, zowel in de gebruikelijke regelvorm als in de vorm van een QR-code. Het wachtwoord en alle gegevens kunnen ook worden gecodeerd. Het maakt uw portemonnee echter niet 100% veilig.

Backup

Een back-up van een bitcoin wallet maakt een geschiedenisbestand van uw cryptocurrency transacties in de vorm van een kopie. Een back-up van uw bitcoin wallet beschermt u tegen risico’s en gevaren. Back-up is vaak een functie die in de portemonnee is ingebouwd. Er zijn echter andere manieren om handmatig een back-up te maken.

  1. De private key op een stuk papier. U hoeft alleen maar uw privésleutels op papier af te drukken en ze ergens in een kluis te verbergen. Dit is misschien wel de meest betrouwbare manier, maar het is onhandig, vooral als je veel verschillende adressen hebt en er voortdurend nieuwe worden gegenereerd.
  2. Een back-up maken van uw Wallet.dat . Wallet.dat is het programmabestand van uw wallet, waar al uw persoonlijke informatie over transacties in de blockchain en uw privésleutels voor alle adressen die u hebt aangemaakt, worden opgeslagen. Bij het doen van transacties in uw portemonnee verwijst het systeem precies naar dit bestand. U moet de back-up elke keer bijwerken na het uitvoeren van een nieuwe bewerking, wat misschien niet erg handig is. Onopzettelijke schade aan de kopie kan ook een aanzienlijk nadeel zijn. Vaak kan een beschadigd bestand niet worden hersteld en gaan er munten verloren.
  3. De meeste portefeuilles ondersteunen momenteel Hierarchical Deterministic Wallet-technologie. Dankzij deze technologie kunt u uw portemonnee herstellen met behulp van een ezelsbruggetje of een seed-key . Deze zin is samengesteld uit willekeurige woorden: meestal 12 woorden, maar misschien 18 en 24. De volgorde van woorden is ook uniek, dus het is erg belangrijk om het in deze volgorde te onthouden. In deze zin is de code van elk van uw privésleutels gecodeerd, dus het is belangrijk om deze te onthouden en nergens in gevaar te brengen.

Multi-firma

Multisignature (of multisig) is een technologie voor het ondertekenen van transacties met meerdere privésleutels om de beveiliging en privacy te verbeteren tijdens het goedkeuringsproces voor het verzenden van transacties. Hoewel multisignatura-technologie wijdverspreid is geworden in de wereld van cryptocurrencies, bestonden de fundamentele principes ervan al lang voor de oprichting van Bitcoin.

Eeuwenlang is de basis van de multi-handtekening gebruikt om de beveiliging van kloostercrypten of crypten te beschermen waar de overblijfselen van heiligen werden bewaard. De abt van het klooster deelde delen van de sleutels van de graven van de monniken uit. Geen enkele monnik kon alleen toegang krijgen tot de heilige overblijfselen en ze stelen.

Multisignature-technologie werd voor het eerst geïmplementeerd in bitcoin-adressen in 2012. De eerste wallet met multisignature functie werd gemaakt in 2013. Momenteel zijn er meer dan een dozijn van hen.

Toegang tot geld dat is opgeslagen op een multisig wallet is alleen mogelijk wanneer twee of meer handtekeningen tegelijkertijd worden verstrekt. Een eenvoudige analogie is een kluis of kluis met twee hangsloten en twee sleutels. Alice heeft de ene sleutel en Bob de andere. Ze kunnen de cel alleen openen als ze beide toetsen tegelijkertijd hebben. Individueel kunnen ze de ene cel niet openen zonder de goedkeuring van de andere.

Daarom bieden multisig wallets een extra beveiligingslaag. Met deze technologie kunnen gebruikers de problemen vermijden die vaak worden ondervonden bij single-key wallets die een single point of failure hebben en kwetsbaar zijn voor aanvallen van cybercriminelen die voortdurend nieuwe phishing-technieken ontwikkelen.

Omdat multisig wallets meer dan één handtekening nodig hebben om geld te verplaatsen, zijn ze ook geschikt voor bedrijven en bedrijven die geld willen opslaan in gedeelde wallets.

Hoe Bitcoin-betalingen in apps te integreren?

Er zijn veel services waarmee u bitcoin en andere valuta’s kunt accepteren. Een klein deel daarvan omvat:

  • Blockchain (een sleutel tot het werken met de API wordt op aanvraag vrijgegeven)
  • Coinbase (u moet een aanvraag invullen en wachten op goedkeuring)
  • Bitaps (open API)
  • Cryptonator

Wanneer u een account voor een klant aanmaakt, moet u voor elke betaling een uniek adres (tijdelijke portemonnee) genereren en bijhouden. Zodra het netwerk de betaling bevestigt, draagt de API-server de bitcoins over van de tijdelijke portemonnee naar de opgegeven portemonnee (die van u of uw bedrijf, waar het u handig is om geld te ontvangen).

Elke service heeft zijn eigen API, maar het algoritme ziet er min of meer hetzelfde uit:

  1. Genereer een betaling met behulp van een speciale link en geef de parameters door.
  2. Maak een Bitcoin-verkopersadres waarnaar het geld wordt verzonden.
  3. Maak een link naar uw systeem (teruggeroepen), die wordt opgeroepen wanneer u uw betaling bevestigt.
  4. Geef het aantal betalingsbevestigingen op dat is geaccepteerd in het Bitcoin-netwerk (optioneel veld, standaard – 3).
  5. Definieer het niveau van de netwerkkosten (optioneel veld, standaard – laag). Hoe hoger het is, hoe sneller de overdracht zal plaatsvinden.

Als gevolg hiervan krijgt u het gegenereerde adres om de betaling, betalingscode en factuur te ontvangen. U kunt de code in de database gebruiken om betalingsgegevens vast te leggen, te sorteren of ernaar te zoeken. De factuur kan naar de koper worden gestuurd of worden gebruikt voor een betalingsformulier.

Veelgestelde vragen

In deze sectie behandelen we antwoorden op de meest voorkomende vragen over het maken en instellen van Bitcoin-portefeuilles.

Een Bitcoin wallet is gratis?

De meeste Bitcoin wallets zijn volledig gratis. Sommige ontwikkelaars verwelkomen echter donaties van hun gebruikers. Hardware wallets zijn de enige dure wallets. Ze zijn echter het veiligst en het populairst voor het vasthouden van Bitcoin voor de lange termijn.

Hoe kan ik een Bitcoin bezitten?

Je kunt zowel Bitcoin-munten minen als kopen. Trouwens, we hebben de basisvragen over wat Bitcoin is en hoe je er wat van kunt krijgen al behandeld.

Hoeveel kost een Bitcoin wallet?

Als we het hebben over hardware wallets, hangt de prijs ervan af. De goedkoopste optie is de KeepKey-portemonnee, die slechts $ 49 kost. De bekendste zijn de Ledger Nano- en Trezor-portefeuilles, die respectievelijk $ 119 en $ 170 kosten.

Hoe verzilver je je Bitcoin wallet?

Om dit te doen, moet u bitcoin-portefeuilles gebruiken die werken met fiat-valuta’s ondersteunen. De beste manier om geld op te nemen is via cryptocurrency-uitwisselingen.

Meestal duurt het proces ongeveer 10-15 minuten, soms sneller. Als er meer tijd is verstreken, schrijf dan naar de technische ondersteuning van de service en ontdek wat de reden voor de vertraging is. Het kan gebeuren als gevolg van congestie van het cryptocurrency-netwerk. In deze gevallen worden transacties langzaam bevestigd. Of misschien heb je een fout gemaakt in de gegevens bij het invullen van de aanvraag. In dit geval zal de cryptocurrency hoogstwaarschijnlijk onherstelbaar verloren gaan. Controleer daarom de details zeer zorgvuldig.

Wallets nemen kosten voor hun diensten. Hun waarde kan variëren van 1% tot 10%, waardoor deze waarde in zeldzame gevallen aanzienlijk wordt overschreden. De kosten zijn afhankelijk van de cryptocurrency die de gebruiker opneemt, zijn acties bij de service, opnamemethoden en andere factoren.

Leave a Reply