in

Hoe een kern- en satellietportefeuille van EV-aandelen op te bouwen

Het opbouwen van een kern- en satellietportefeuille van EV-aandelen is een van de vele verstandige beleggingsstrategieën. Je moet eerst begrijpen wat een core en satellite wallet is. Zoals de naam al doet vermoeden, omvat deze strategie het verdelen van een portefeuille in een centraal deel (kern) en andere delen (satelliet) die niet vast en flexibeler zijn.

Investers weten dat diversificatie de sleutel is tot het beheren van risico’s en het vinden van duurzame winsten. En beleggers weten dat het leren opbouwen van hun hoofd- en satellietportefeuille een geweldige manier is om zichzelf te beschermen en tegelijkertijd het voordeel te maximaliseren. 

Een ander aspect van core- en satellietbeleggen is dat het actieve en passieve beleggingsstrategieën combineert. Dat wil zeggen dat een deel van de portefeuille wordt belegd in onbeheerde passieve indexfondsen, terwijl het andere deel actief wordt beheerd.

Er zijn voor- en nadelen aan actief en passief individueel beleggingsbeheer. Deze aanpak is erop gericht risico’s te beperken en tegelijkertijd risico’s toe te wijzen. Daarom beschouwen sommige beleggers deze aanpak als het beste van twee werelden.

Investors kunnen deze aanpak op schaal toepassen door te beleggen in indexfondsen in het centrum, aangevuld met actieve en risicovollere satellietbeleggingen. Beleggers zouden dit in hun hele portefeuille kunnen doen. U kunt echter ook inzoomen en deze aanpak toepassen op een deel van een portfolio.

Bijvoorbeeld het wijden van een deel van iemands hele portfolio aan een branche. Daarnaast zouden beleggers zich kunnen richten op één sector, zoals EV-aandelen. 

Het doel van dit artikel is om lezers eerst te informeren over de belangrijkste en satellietbeleggingsstrategieën. Dan past dit artikel het toe op EV-aandelen. Beleggers zullen inzicht krijgen in hoe ze hun eigen hoofd- en satellietportefeuille van EV-aandelen kunnen opbouwen. 

Indexfondsen en exchange-traded funds (ETF’s)

Het centrale deel van de aanpak is over het algemeen gebaseerd op een geïndexeerd fonds. Een indexfonds is een groepering van aandelen uit een bepaalde index, zoals de Nasdaq Composite, S&P 500 of Russell 2000. Indexfondsen zijn bedoeld om het rendement weer te geven van de index waaruit ze voortkomen. Dit wordt bèta genoemd. In theorie zou een indexfonds bestaande uit 50 Russell 2000-aandelen dus hetzelfde rendement (bèta) moeten bieden als het gemiddelde van de hele index.

Ik zal later kijken naar de voordelen van indexfondsen, maar voor nu wil ik me concentreren op hoe beleggers deze methode moeten benaderen die gericht is op elektrische voertuigen en niet op een hele index. 

Investers zullen ETF’s moeten gebruiken om naar bèta te zoeken. ETF’s benaderen indexfondsen op vele manieren. In principe zijn ze hetzelfde omdat ze een grote groep vertegenwoordigen via een kleinere groep. Een andere manier om hierover na te denken is om te zeggen dat we zullen indexeren met behulp van ETF’s. 

Kenmerken van indexfondsen en ETF’s

Beleggers houden van indexfondsen vanwege hun voorspelbaarheid. In vergelijking met actief beheerde fondsen hebben indexfondsen alle volgende kenmerken:

  • Laagse kosten
  • Reside risk
  • Additionally Beta
  • Term 
  • Meer fiscaal voordeliger

Gegraveerde fondsen kosten minder omdat er niemand is om ze te beheren. Indexfondsen zijn een selectie van aandelen die zijn ontworpen om dichter bij bèta te komen. Ze worden niet beheerd door fondsbeheerders die agressief proberen de markt te verslaan. Indexfondsen omvatten dus geen kosten voor dergelijk beheer. Indexfondsen vormen een lager risico omdat ze een gediversifieerde reeks aandelen vertegenwoordigen. In theorie zou een indexfonds hetzelfde risico moeten hebben als een hele index. En indices zijn over het algemeen veilig.

De index financiert een geschatte bèta en hun doel is om de winsten van de bredere markt te evenaren. Ze zijn ook op de lange termijn, omdat de meeste beleggers hun ups en downs rijden met de heersende markten. Ten slotte zijn indexfondsen fiscaal efficiënter omdat ze geen vermogenswinstbelastingen activeren. Omdat? Hun activamix blijft over het algemeen hetzelfde. Ze hebben een lage activaomzet in vergelijking met actief beheerde fondsen. 

Kenmerken van actief beheerde fondsen

De actieve benadering is eigenlijk het tegenovergestelde van de indexbenadering. Actief beheerde fondsen staan onder toezicht van fondsbeheerders en hebben unieke kenmerken. 

  • Hoogkost
  • High risk 
  • Zoek naar alpha 
  • In de korte termijn
  • Feast tax-efficient

Actief beheerde fondsen hebben hogere bestedingsratio’s dankzij het toezicht van fondsbeheerders. Ze lopen ook een hoger risico omdat hun doel is om de markt te verslaan. Dat wil zeggen, ze zoeken naar alfa. Actief beheerde fondsen zijn korter in hun benadering van het zoeken naar inkomsten. Dit is geen koop- en onderhoudsstrategie. Omdat er een grotere rotatie van de portefeuille is in actief beheerde fondsen, is het mogelijk om vermogenswinstbelastingen te activeren. Dit maakt ze over het algemeen minder fiscaal efficiënt. 

De twee stijlen combineren voor een core- en satellietportemonnee

Het doel van de core en satellite wallets is om beide stijlen te mixen, aangepast aan het individuele risicoprofiel. In principe moeten beleggers kiezen voor een risicovolle basisinvestering en vervolgens voor een satellietinvestering. Voor sommige beleggers betekent dit een grotere, veiligere kern en een kleinere satelliet om rendement in te zoeken. Voor anderen zal het tegenovergestelde waar zijn. 

Daarom, nu de educatieve basiscomponent van kern- en satellietportefeuillebeleggingen onder onze riem ligt, moeten we deze toepassen op EV-aandelen. De eerste stap zal zijn om een geschikte EV ETF te vinden waarmee de kern kan worden gevormd. 

Houd uw kern eenvoudig met EV-acties

De meest logische beleggingsstrategie hier is om te kiezen uit de beste ETF’s. Er zijn er drie die in je opkomen. Vergeet echter niet dat als en wanneer u besluit om het zelf te doen, er tal van andere EV-ETF’s zijn om uit te kiezen. 

  • ETF Global X Autonomous & Electric Vehicles (NASDAQ: DRIV
  • iShares Self-Driving EV & Tech ETF (NYSEARCA: IDRV
  • SPDR S&P Kensho Smart Mobility ETF (NYSEARCA: HAIL )

Global X FDS ETF (DRIV)

Kostenratio: 0,68% of $68 op een initiële investering van $10.000

De DRIV ETF volgt de Solactive Autonomous &Electric Vehicles Index. Tesla (NASDAQ: TSLA) vertegenwoordigt 3,6% van de totale portefeuille. Toyota (NYSE: TM) is een van de weinige andere autofabrikanten in de top 10 bedrijven. Chipmaker en Alphabet (NASDAQ: GOOG , NASDAQ: GOOGL) completeren de andere grote holdings.

iShares Zelfrijdende EV &Tech ETF (IDRV)

Kostenratio: 0.47%

IDRV volgt de NYSE FactSet Global Autonomous Driving and Electric Vehicle Index.

De top 10 posities in de IDRV ETF lijken sterk op die in de DRIV ETF, waarbij allocatie het belangrijkste verschil is. Tesla omvat hierin echter 8,2% van de totale portefeuille, wat veel hoger is. Voor het overige heeft het veel overeenkomsten met de eerder genoemde DRIV-titel. 

SPDR S&P Kensho Smart Mobility ETF (HAIL)

Kostenratio: 0.45%

De HAIL ETF volgt de Kensho Smart Transportation index. De top vier holdings zijn Nio (NYSE: NIO) op 12,2%, Plug Power (NASDAQ: PLUG) op 6,7%, Workhorse (NASDAQ: WKHS) op 4,6% en Tesla op 3,7%. 

Investeerders die hun eigen core- en satelliet-EV-portfolio willen creëren, kunnen hier beginnen. Elk van deze drie ETF’s vormt een sterke kern. Elk van deze ETF’s heeft een zeer vergelijkbare grafiek die aangeeft dat ze eigenlijk hetzelfde doen. Dat wil zeggen, ze volgen de indices en algemene trends. 

Een satellietstrategie voor acties voor elektrische voertuigen

Dat is waar beleggersrisico, stijl en richting een rol zullen spelen. Nu de kern uit de weg is, moeten beleggers nadenken over hun individuele benadering van het satellietgedeelte van de portefeuille. Er zijn veel keuzes. Allereerst moeten beleggers beslissen welk deel van hun totale portefeuille wordt toegewezen aan de meest risicovolle satellietinvesteringen. Dit zal van tevoren zijn gedaan, maar het punt is dat beleggers die op zoek zijn naar risico meer kapitaal zullen inzetten. Risicomijdende beleggers zullen minder uitgeven. 

Next moeten beleggers overwegen hoe ze dit kapitaal kunnen sturen. Er zijn hier echt veel keuzes. Ik zal dus enkele mogelijkheden voor illustratieve doeleinden noemen. Beleggers kunnen bijvoorbeeld naar een bepaald deel van de toeleveringsketen voor elektrische voertuigen kijken en daarbinnen een ETF identificeren. Evenzo kunnen beleggers op zoek gaan naar een actief beheerde ETF met een zware allocatie naar een enkel aandeel waarvan zij denken dat het zal waarderen. Beleggers die ervoor kiezen om dit te doen, moeten echt rekening houden met hun eigen beleggingsperspectieven en -stijlen. 

Th, terugkerend naar het idee om zich te concentreren op een deel van de supply chain van elektrische voertuigen en een sterk gewogen beheerde ETF naar een enkel aandeel. Twee ETF’s die deze strategie illustreren zijn:

  • ETF Global X Lithium & Battery Tech (NYSEARCA: LIT )
  • ARK Innovation ETF (NYSEARCA: ARKK )

Global X Lithium &Battery Tech ETF (LIT)

Kostenratio: 0.75%

Dit fonds belegt 80% van zijn vermogen in bedrijven die economisch verbonden zijn met de lithiumindustrie. Het spel hier is dat lithium een essentieel goed is bij de productie van elektrische voertuigen. Veel van de belangrijkste holdings zijn lithiumproducenten. Tesla haalt ook de cut. 

ARK Innovatie ETF (ARKK)

Kostenratio: 0.75%

De ARKK ETF richt 65% van zijn middelen op disruptieve innovaties. Het is veel meer gediversifieerd in termen van sector- en industriële dekking, maar Tesla is de belangrijkste holdingmaatschappij. Tesla vertegenwoordigt 9,7% van de portefeuille van ARKKтАЩ. 

Het creëren van een kern- en satellietportefeuille is een van de slimste beleggingsstrategieën die er is. Beleggers moeten onthouden dat het schijnbaar eenvoudig is, omdat het slechts de identificatie van twee stukken vereist. Dit vereist echter veel onderzoek en reflectie op individuele beleggingsstijlen.

Op de datum van publicatie had Alex Sirois (direct of indirect) geen positie in de in dit artikel aangehaalde titels. 

Alex Sirois is een freelance InvestorPlace-medewerker wiens persoonlijke aandelenbeleggingsstijl zich richt op aandelenkeuzes op lange termijn, buy-and-hold en vermogenscreatie. Na op verschillende gebieden te hebben gewerkt, van e-commerce tot vertaling tot onderwijs en met behulp van zijn MBA aan de George Washington University, biedt hij een gevarieerde reeks vaardigheden waarmee hij zijn schrijven filtert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 9

3 cashflow-indicatoren om dividenden en groeiende aandelen te vinden

Investimenti 27

Consumentenbestedingen: waar geven ze het geld aan uit? Bestedingsgewoonten [India]