Menu
in

Bureau Veritas aandelenkoersanalyse

Over bureau veritas group

Bureau Veritas Group is momenteel de nummer één in de wereld op het gebied van conformiteitsbeoordeling en certificering van kwaliteit, veiligheid, gezondheid, milieu en sociale verantwoordelijkheid. 

Met 1.330 kantoren wereldwijd doet Bureau Veritas het grootste deel van zijn facturatie in Europa en het Midden-Oosten.

Bureau Veritas aandelenkoersanalyse

De koers van het aandeel Bureau Veritas is genoteerd aan de Franse Euronext Parijs markt en vormt een aanvulling op de berekening van de Euronext 100 aandelenindex.

Belangrijke informatie over veritas aandelen

Om de positie van Veritas-aandelen op de beurs beter te begrijpen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de meer algemene informatie over hen, die we u aanraden hier in detail te ontdekken. U kunt ze dus gebruiken om uw online handelsstrategieën vast te stellen.
  • In 2017 bedroeg de totale kapitalisatie van het bedrijf Veritas $ 9.532,92 miljoen.
  • Het aantal effecten uitgegeven door het bedrijf Veritas en momenteel in omloop op de markt is 441.850.400.
  • De koers van het aandeel Veritas is momenteel genoteerd in sectie A van de Euronext Parijs markt in Frankrijk.
  • Het bedrijf Veritas maakt ook deel uit van de samenstelling van de nationale aandelenindex Franse CAC 40 en behoort daarom tot de 40 Franse bedrijven met de hoogste marktkapitalisatie.
  • Het belang van Veritas bestaat momenteel uit 56,93% free float aandeelhouders, 40,71% door de Wendel groep, 1,33% door de vennootschap, 0,70% door groepsdirecteuren en 0,33% door de FCP BV Next groep.

Algemene geschiedenis van het bedrijf Bureau Veritas

Om de historische en toekomstige evolutie van de aandelenkoers van Bureau Veritas beter te begrijpen, is het belangrijk om enkele belangrijke data in het verleden van dit bedrijf te kennen, zoals de volgende:
  • Het bedrijf Bureau Veritas werd opgericht in België, in Antwerpen, op 1 juli 1928, door drie mensen die een informatiekantoor voor maritieme verzekeringen oprichtten. Het belangrijkste doel van dit bedrijf was om de waarheid vast te stellen zonder angst of vriendjespolitiek, met totale transparantie. Op deze manier konden ze polishouders voorzien van de nodige gegevens om de mate van betrouwbaarheid van schepen en hun uitrusting te beoordelen en de bescherming van dingen en mensen te waarborgen.
  • In 1929, een jaar na de oprichting, nam het bedrijf de definitieve naam Bureau Veritas aan zoals we het vandaag kennen.
  • In 1933 verhuisde Bureau Veritas naar Parijs, Frankrijk, maar behield een vestiging in Antwerpen, België.
  • In 1978 hield het Nationaal Museum van de Marine een tentoonstelling in Parijs genaamd Bureau Veritas 1828-1978, 150 jaar geschiedenis.
  • In 1986 fuseerde Bureau Veritas met CEP en werd de Franse leider in de conformiteitsbeoordeling van gebouwen.
  • Tussen 2003 en 2007 heeft Bureau Veritas zijn diensten op het gebied van QHSE, bouw, asset management, certificering, inspectie en verificatie in diensten versterkt door middel van verschillende aankopen van Amerikaanse bedrijven.
  • In 2008 gingen de aandelen van Bureau Veritas eindelijk naar de beurs in Parijs. Sindsdien is het genoteerd aan de Euronext-markt in Parijs.
  • In 2010 neemt Bureau Veritas Inspectorate over en wordt het een van de top drie bedrijven in zijn soort in de grondstoffenindustrie.
Vandaag, en dankzij de investeringen die de afgelopen jaren zijn gedaan, biedt Bureau Veritas haar klanten het breedste scala aan diensten op het gebied van testen, testen en certificering.

Voordelen en sterke punten van bureau Veritas aandelen als beursgenoteerd actief

Elke goede handelaar moet weten dat u, voordat u aandelen koopt of posities inneemt op hun langetermijnprijs, geïnteresseerd moet zijn in de toekomstperspectieven van het bedrijf dat ze uitgeeft. Als het gaat om aandelen van Bureau Veritas, is het essentieel om de sterke en zwakke punten van deze groep te kennen om te weten of hun aandelen al dan niet beleggers zullen aantrekken en, dus of hun prijs kan stijgen of dalen.
  • Allereerst heeft de Bureau Veritas-groep een echt voordeel in termen van positionering ten opzichte van de concurrentie en op de wereldmarkt, omdat dit bedrijf vandaag de dag nummer één is op internationaal gebied op het gebied van productinspectie en certificering.
  • We waarderen ook het evenwicht in de verdeling van de inkomsten van bureau Veritas tussen de verschillende sectoren van activiteit: de groep behaalt 9% van zijn omzet op het gebied van nautische en offshore-velden, 17% op het gebied van grondstoffen, 21% op het gebied van industrie en infrastructuur, 14% op het gebied van consumptiegoederen, 13% op het gebied van bouw en de rest op het gebied van diensten aan overheden en internationale handel.
  • Opgemerkt moet echter worden dat de markt waarin de Groep Bureau Veritas actief is, al enkele jaren een interessante groei doormaakt.
  • Bureau Veritas heeft ook alle kansen om zijn positionering en winstgevendheid te behouden dankzij verschillende factoren. Ten eerste is de komst van nieuwe concurrentie onwaarschijnlijk vanwege de sterke belemmeringen die de toegang tot deze sector beperken. Het heeft ook een interessant vermogen om een prijsverhoging op te leggen, waardoor de winstgevendheid onder alle marktomstandigheden behouden blijft. Ten slotte, Bureau Veritas genereert niet meer en maar liefst tweederde van zijn omzet via meerjarige contracten, wat enige stabiliteit biedt aan zijn inkomsten.
  • Vanuit het oogpunt van de internationale strategie van de groep Bureau Veritas kunnen we ook een interessante verbetering van zijn positionering in opkomende markten melden. Zo vertegenwoordigt Azië-Pacific vandaag ongeveer 29% van de omzet van de groep, Europa-Midden-Oosten-Afrika vertegenwoordigt 44% van deze omzet en Amerika 27%. We kunnen ook het feit waarderen dat Bureau Veritas een historische positie inneemt, Er moet aan worden herinnerd dat dit land het eerste in de groep is in termen van contant geld en het tweede in termen van omzet.
  • Om af te sluiten met de sterke punten van deze aandelen, is het vermeldenswaard hier het belang van bureau veritas aandelen voor aandeelhouders, aangezien het dividend regelmatig naar boven wordt bijgesteld.

Nadelen en zwaktes van het aandeel Bureau Veritas als troef op de beurs

  • Om te beginnen zijn de activiteiten van de Bureau Veritas-groep zeer gevoelig voor economische problemen in de wereld, iets dat de resultaten ervan in tijden van economische crisis kan beïnvloeden. Daarnaast is het ook bijzonder blootgesteld aan bepaalde sectoren van activiteit, zoals de olie- en mijnbouwsector, die vandaag nog steeds goed is voor bijna een kwart van zijn inkomsten.
  • We betreuren ook een zekere zwakte van Frankrijk in de inkomsten van de groep, maar die is historisch geïmplanteerd. Bureau Veritas haalt dus slechts 18% van zijn omzet in dit land, een vrij laag percentage.
  • Tot slot, nogmaals met betrekking tot de activiteiten van de groep en hun beperkingen, merken we op dat de groep een aanzienlijke aanwezigheid heeft in cyclische bedrijfssectoren, zoals de maritieme, bouw- of consumptiegoederensector. Terwijl sommige van zijn concurrenten, zoals SGS en Intertek, minder blootgesteld zijn.
  • Hoewel de zwakke punten van dit bedrijf veel minder talrijk zijn dan zijn sterke punten, is het belangrijk om er rekening mee te houden bij het vaststellen van strategieën om beter te anticiperen op de kansen op een stijging of daling op lange termijn van deze aandelen.

Veelgestelde vragen

Wie is de meerderheidsaandeelhouder van Bureau Veritas? Vandaag is de investeringsmaatschappij French Wendell de meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf Bureau Veritas. De familie Wendell controleert dit bedrijf. Daarnaast bezit het belangen in andere bedrijven zoals IHS, Constantia Flexibles, Allied Universal, Cromology, Stahl of Tsebo. Zo bezit de Wendell Group momenteel een belang van 35,57% in bureau veritas en bezit daarmee een meerderheid van de stemrechten van het bedrijf. Op welke aandelenindices staan de aandelen van Bureau Veritas genoteerd? De aandelenkoers van de Groep Bureau Veritas is momenteel genoteerd in sectie A van de Euronext-markt in Parijs. We vinden deze aandelen echter terug in de samenstelling van verschillende aandelenindices, waarvan de hoofdindex de CAC All Shares is. Wat secundaire indices betreft, vinden we deze aandelen in de CAC All Tradeable, in de CAC Large 60, in de CAC Next 20, Euronext 100, Euronext CDP Environnement France EW, Euronext CDP Environnement France Ex Oil, SBF 120 en Stoxx France fifty. Hoe maak je een correcte technische analyse van de aandelen van Bureau Veritas? Om een correcte analyse van de prijs van bureau Veritas-aandelen te maken, volstaat het om innovatieve grafieken te gebruiken zoals die worden voorgesteld door de modernste online CFD-handelsplatforms, die het in het bijzonder mogelijk maken om verschillende technische indicatoren tegelijkertijd te bekijken. Op deze manier kunt u de trend- en volatiliteitsindicatoren lezen, wat zeer nuttig zal zijn.

Leave a Reply