in

Analyse van de koers van het aandeel Nintendo

Over de Nintendo Group

Het Nintendo-bedrijf is een multinational die in 1989 in Japan is opgericht door Fusajiro Yamauchi en zijn hoofdkantoor heeft in Tokio. In de beginjaren specialiseerde Nintendo zich in Japanse speelkaarten genaamd Hanafuda. Het was in de vroege jaren ’70 dat het bedrijf zich wendde tot andere soorten producten, zoals speelgoed of arcadespellen. Zo werd Nintendo een van de voorlopers van videogames. Kort voor het begin van de jaren 80 betrad Nintendo de markt voor videogameconsoles. Vandaag de dag is het bedrijf een van de leiders op dit gebied van activiteit. Daarom stond de groep in 2008 op de eerste plaats van uitgevers van videogames in Japan en op de tweede plaats in de Verenigde Staten (NPD Group). In 2014, Nintendo heeft wereldwijd 680 miljoen consoles en 4,3 miljard videogames verkocht. Nintendo heeft ook de prestatie geleverd om enkele van zijn licenties, zoals Mario of Pokémon, in de populaire cultuur te introduceren, iets zeldzaams behalve voor een paar grote groepen zoals Disney.

Nintendo’s belangrijkste concurrenten

De Japanse groep Nintendo is wereldwijd een van de grootste namen in de videogame-industrie. Hoewel het een paar jaar geleden een leider op deze markt was, concurreert het vandaag met veel andere bedrijven. Nintendo staat momenteel op de 11e plaats op de wereldranglijst van de industrie in termen van omzet. Dus, voor hem staan de groepen Tencent, Microsoft, Sony, Activision Blizzard, Apple, Electronics Arts, Google, NetEase, Warner Bros en King. Aan de andere kant loopt het ook voor op andere concurrenten zoals Nexon, Mixi, Take-Two, GungHo, Square Enix, Disney, Ubisoft, Konami, DeNa, Facebook, Zynga, Sega, NCsoft of Bandai Namco. Het is essentieel om concurrentiegegevens uit deze steeds veranderende industrie te integreren in fundamentele analyse. Om dit te doen, kunt u het nieuws en de resultaten van grote videogamebedrijven controleren via uw makelaar of door u te abonneren op specifieke nieuwsstromen.

Nintendo’s belangrijkste partners

In 2015 werkte de Nintendo Group samen met het Japanse mobiele platform DeNa om videogames voor mobiele telefoons en tablets te maken en te ontwikkelen dankzij de intellectuele eigendommen van Nintendo. Ook in 2015 werkte Nintendo samen met de YouTube-keten die eigendom is van Google om zijn Nintendo Creators-programma te lanceren, een partnerprogramma waarmee YouTube-gebruikers geld kunnen verdienen met hun video’s met games van deze fabrikant. In 2016 tekende de Nintendo-groep een samenwerkingsovereenkomst met de NVidia-groep om zijn nieuwste videogameconsole, Nintendo Switch, uit te rusten met de grafische oplossing die door de laatste is ontwikkeld. Deze samenwerking moet minstens 20 jaar duren. In 2017 werkten de Nintendo-groep en concurrent Ubisoft samen aan de Mario- en Ravin Rabbids-videogame als onderdeel van een marketingcampagne.

Belangrijke informatie over Nintendo-aandelen

Hieronder vindt u enkele algemene maar belangrijke kerncijfers en informatie over de aandelen van het Nintendo-bedrijf, die u zullen helpen de positie van dit bedrijf op de internationale aandelenmarkt beter te begrijpen.
  • In 2017 bereikte de totale marktkapitalisatie van het Nintendo-bedrijf 121.495,47 miljoen dollar.
  • Het aantal titels uitgegeven door Nintendo en in omloop op de markt is 141.637.000.
  • Nintendo’s aandelenkoers is momenteel genoteerd op de Nasdaq Global Select Market van Nasdaq All Markets in de Verenigde Staten.
  • Het Nintendo-bedrijf maakt ook deel uit van de samenstelling van de Nikkei 225-aandelenindex en behoort daarom tot de 225 Japanse bedrijven met de grootste marktkapitalisatie.
  • Nintendo’s belang bestaat momenteel uit 17,1% van de aandelen van The Capital Group Companies, 15,2% van de reserveaandelen en 4,15% van de aandelen van de Bank of Kyoto. De rest van de activa is in handen van individuele en institutionele particuliere beleggers over de hele wereld.

Historische analyse van nintendo’s aandelenkoers

Het is zeer interessant om de historische evolutie van de Nintendo-aandelenkoers in de afgelopen tien jaar te observeren, omdat de beursgrafieken tal van aanwijzingen geven over de prestaties van het aandeel en de volatiliteit ervan als functie van de perioden. Daarom zien we bijzonder sterke en gemarkeerde lange en middellange trends, terwijl microbewegingen minder vluchtig en over het algemeen kort zijn en kunnen worden gedetecteerd met adequate technische analyse. Eind 2007 noteerde de koers van het aandeel een sterke opwaartse trend die het in november op 424,50 euro bracht. Onmiddellijk daarna, en tijdens de periode van financiële crisis, zagen we een geleidelijke daling van deze prijs, onderbroken door licht opwaarts herstel zoals dat van januari 2008. De onderliggende trend bleef echter zeer negatief en leidde tot een daling richting 166,10 euro in december 2009. De aandelenkoers van Nintendo steeg vervolgens prompt naar boven in een sterke beweging waardoor het in maart 2010 kon terugkeren naar het niveau van 261,50 euro. Deze fase was echter van korte duur, want er verscheen een nieuwe bastrend, die in februari 2011 zelfs verslechterde en in augustus 2011 102 euro bereikte. De psychologische drempel van 100 euro kon deze neerwaartse trend niet bedwingen, die zijn progressie op een stabielere en progressievere manier voortzette tot februari 2013, met een minimumniveau in die periode van 68,12 euro. Dit werd gevolgd door een periode van relatieve stabilisatie tot februari 2015, waar het aandeel een tweede herstel liet zien met de prijsstijging. Een eerste stijging bracht deze aandelen dus naar het niveau van € 172,85, onmiddellijk gevolgd door een lichte neerwaartse correctie richting € 121,15 in januari 2016. De stijging werd in juni en juli 2016 opnieuw geaccentueerd, met een spectaculaire sprong naar 238 euro in één maand. Het begin van het jaar 2017 werd ook gekenmerkt door een sterke opwaartse progressie van dit aandeel, dat al snel de 300 euro naderde.

Economische en financiële geschiedenis van het Nintendo-bedrijf

Om beter te begrijpen wat de prijs van Nintendo-aandelen in de afgelopen jaren heeft beïnvloed, stellen we nu voor om de fundamentele analyse van deze titel aan te gaan dankzij een herinnering aan de gebeurtenissen die de economische en financiële geschiedenis van dit bedrijf in de afgelopen tien jaar hebben gekenmerkt.
  • In 2007 verkocht Nintendo wereldwijd meer dan 6 miljoen Wii-consoles en verwachtte er eind 2008 meer dan 14 miljoen te verkopen. Dat jaar bracht de groep de Super Mario Galaxy-game uit in 3D en werd verkozen tot Game of the Year en Game of the Year the Decade.
  • In 2008 bracht Nintendo het spel Super Smash Bros Brawl uit, waarvan het 9,2 miljoen exemplaren verkocht, en lanceerde het de Nintendo DSi in Japan.
  • In 2009 bereikte de DSi de Amerikaanse en Europese markt. De groep lanceerde het New Super Mario Bros Wii-spel, dat het best verkochte spel ter wereld werd. Nintendo lanceerde ook de DSi XL in Japan, die in 2010 in Europa en de Verenigde Staten arriveerde.
  • In 2010 onthulde Nintendo op de E3 zijn nieuwe handheld-systeem, de Nintendo 3DS, dat in 2011 de internationale markt zal binnendringen.
  • In 2012 kondigde Nintendo de lancering aan van de Nintendo 3DS XL, die tegelijkertijd de Japanse en Europese markt bereikte, en kort daarna in de Verenigde Staten. Ook in 2012 lanceerde Nintendo het Wii U-woonkamersysteem, met online connectiviteit ontwikkeld en geassocieerd met het Miiverse-netwerk.
  • In 2013 introduceerde Nintendo de Nintendo 2DS, die compatibel is met DS- en 3DS-games en goedkoper is dan eerdere handheld-systemen. 
  • Begin 2014 werden nintendo’s belangrijkste inkomsten en inkomsten ontdekt en we zijn ons bewust van de teleurstellende verkoop van de Wii U en de negatieve vooruitzichten voor de komende jaren. Toch zal de groep hun amiibo-personages presenteren, compatibel met het Wii U-systeem en de Nintendo 3DS. Deze zullen vanaf november van hetzelfde jaar op de markt worden gebracht en profiteren van de release van het Super Smash Bros-spel voor de Wii U. Ook in 2014, Nintendo heeft de New Nintendo 3DS gelanceerd, die een kleine analoge opslag heeft. Deze zal in 2014 in Japan op de markt worden gebracht en in 2015 op de Europese markt en vervolgens in Noord-Amerika komen.
  • In 2015 had de Wii U eindelijk groot succes, met meer dan 9,2 miljoen verkochte exemplaren, terwijl de Nintendo 3DS 50 miljoen exemplaren verkocht. Vervolgens kondigt het gesprekken aan met DeNa voor de ontwikkeling van games en applicaties voor mobiele telefoons en tablets, evenals voor de release van een nieuwe console genaamd NX. Ook in 2015 sterft de president en CEO van Nintendo en organiseert de groep een raad om een nieuwe console genaamd NX te kiezen.  Tatsumi Kimishima is degene die voor de functie is gekozen. Dit wordt gevolgd door een interne herstructurering van het bedrijf, die de fusie van verschillende nabijgelegen structuren en de oprichting van een afdeling genaamd Business Development omvat. Aan het einde van dit intense jaar 2015 kondigde Nintendo de opening aan van een loyaliteitsdienst, My Nintendo, die Club Nintendo vervangt,  Evenals een eerste mobiele applicatie genaamd Miitomo. Deze app zal drie dagen na zijn eerste verschijning een miljoen downloads bereiken, wat een boost zal geven aan nintendo’s aandelen op de Tokyo Stock Exchange.
  • In 2016 kondigde de Nintendo Group een aanzienlijke golf van ontslagen aan en bracht financiële resultaten uit met een positief saldo, maar een winst die in één jaar met meer dan 60% daalde. In hetzelfde jaar introduceerde Nintendo Nintendo Switch, waarvan de naam eerder NX was. Deze hybride console innoveert met de mogelijkheid om over te schakelen van de woonkamer naar de draagbare consolemodus zonder te hoeven stoppen met spelen. Het had ook een systeem Verwijderbare bediening die talloze spelmogelijkheden mogelijk maakte. Het kwam datzelfde jaar uit met een dozijn van Nintendo’s populairste games.
  • In 2017 kondigde Nintendo de release aan van de New Nintendo 2DS XL, compatibel met alle games uit eerdere versies, en met een groter scherm en een lichter gewicht.

Voordelen en sterke punten van Nintendo-aandelen als beursgenoteerd actief

Om te handelen met nintendo’s aandelenkoers die stijgt en op de lange termijn moet je eerst overtuigd zijn van de sterke punten van dit bedrijf en dus van de mogelijkheden die het heeft om zijn groei in de komende jaren te stimuleren en te behouden. . Hier is een samenvatting van de sterke punten van deze groep om je te helpen een beter imago te krijgen. Allereerst kunnen we als een sterk punt de kwaliteit van de algemene distributiestrategie van de Nintendo-groep benadrukken. Nintendo exploiteert een zeer uitgebreid distributienetwerk, dat zowel groothandels als retailers omvat. De groep bezit ook een eigen netwerk van winkels en distribueert zijn producten via high-end retailers. Natuurlijk is Nintendo ook aanwezig in online verkoopnetwerken, omdat het zijn producten op tal van websites verkoopt, zoals Amazon. Het prijsbeleid van de Nintendo-groep is een van haar sterke punten. In feite verkoopt de groep haar spellen tegen prijzen die aanvankelijk zeer hoog waren bij het bestellen, en vervolgens geleidelijk verlaagd om zich aan te passen aan de concurrentie. Deze strategie, gewoonlijk “skim-strategie” genoemd, is een van de fundamenten van het succes van het merk. Vanuit strategisch oogpunt waarderen we nog steeds de marketingmethoden van de groep, die erin slaagt een echte behoefte bij de consument te creëren, zelfs wanneer de spellen die het op de markt brengt en ontwikkelt in eerste instantie geen essentiële producten zijn. Deze onderneming wordt bereikt door een goed doordachte communicatie- en marketingstrategie. De Nintendo Group stelt zijn investeerders ook gerust door hen langetermijnperspectieven te bieden, wat niet noodzakelijkerwijs het geval is met zijn belangrijkste concurrenten, die alleen de korte termijn zien, daarom investeert Nintendo zwaar in de zoektocht naar zijn producten om een grotere klanttevredenheid te bereiken, en geeft tegelijkertijd prioriteit aan de kwaliteit van de relatie met klanten. Onlangs heeft de Nintendo-groep ook een partnerschapsovereenkomst gesloten met de Disney-groep. Deze strategische overeenkomst heeft tot doel een nieuw doelwit, namelijk kinderen, te verleiden. Deze associatie zal Nintendo in staat stellen enkele Disney-personages op de speelkaarten van het merk te exploiteren en zo door te dringen tot de thuissector. Het Nintendo-bedrijf geniet ten slotte een goed merkimago, omdat het een bedrijf is dat aandacht heeft voor zijn werknemers, vooral met betrekking tot salarissen, over het algemeen hoger dan die van de concurrentie.

Nadelen en zwakke punten van Nintendo-aandelen als beursgenoteerd actief

Zoals we zojuist hebben gezien, heeft Nintendo verschillende voordelen die het in staat zouden kunnen stellen om een zekere bekendheid bij beleggers te behouden en zo zijn notering aan de beurs in de komende jaren te vergroten. Voordat u hierover een standpunt inneemt, raden we u echter ook aan rekening te houden met de tekortkomingen van dit bedrijf met zijn belangrijkste zwakke punten die we hier presenteren. Ten eerste lijdt de Nintendo-groep momenteel onder de gevolgen van een recente storing van haar Wii-systeem, dat, vergeet niet, een van de best verkochte systemen van dit moment is. Deze breuk heeft geleid tot een aanzienlijke terugkeer van producten en heeft daarom daaruit voortvloeiende verliezen veroorzaakt. Aan de andere kant is Nintendo er, opnieuw in vergelijking met het Wii-systeem, niet in geslaagd het probleem van de verkoop van goedkope imitaties van slechte kwaliteit op te lossen, Dit heeft ook haar imago geschaad. Door deze fout heeft de groep tal van klanten verloren die voorheen zeer loyaal waren en die zich nu tot andere concurrerende merken hebben gewend. Natuurlijk zal het langer duren om de situatie onder controle te krijgen. Analisten van deze waarde klagen ook over een zeker onvermogen van de Nintendo Group om haar marges te respecteren. In feite is de verkoop van videogames een activiteit met een zwakke marge en die bijgevolg grote verkoopvolumes vereist om winstgevend te zijn. Door de steeds belangrijker wordende concurrentie wordt de markt steeds meer gediversifieerd en vindt de Nintendo Group het ook steeds moeilijker om haar doelstellingen op het gebied van marges te bereiken. Tot slot, nogmaals met betrekking tot de winstgevendheid van de Nintendo-groep en dus de aantrekkelijkheid ervan voor investeerders, zullen we de zeer hoge kosten van zijn promoties benadrukken. De groep lanceert in feite heel vaak nieuwe producten die extreem hoge kosten vereisen. Bovendien richt de groep zich tijdens deze lanceringen op een marketingstrategie die geschenken en andere promotionele aanbiedingen integreert die verder van invloed zijn op de budgetten voor promotie en de winstgevendheid van het bedrijf op korte termijn.

Veelgestelde vragen

Wat is de inzet van de Nintendo Group?

Nintendo is de meerderheidsaandeelhouder van de Seattle Mariners, een Amerikaans basketbalteam, het NBA-basketbalteam Atlanta Hawks en het bedrijf Gyration Inc, dat gespecialiseerd is in de productie van optische muizen. In 2016 verkocht Nintendo echter een groot deel van zijn aandelen in de Seattle Mariners en behield slechts 10%. Er moet aan worden herinnerd dat hij dit basketbalteam historisch gezien sinds 1992 bezit na een investering van meer dan 125 miljoen dollar door Hiroshi Yamauchi.

Op welke beurzen worden nintendo-aandelen verhandeld?

De aandelen van het Nintendo-bedrijf zijn natuurlijk genoteerd op de Japanse markt, en meer bepaald op de Tokyo Stock Exchange, met de code 7974. Deze aandelen zijn echter ook genoteerd op andere markten, met name op de NASDAQ-markt, onder de code NTDOY. Ze zijn ook genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange onder de code NTO. Bijna altijd, wanneer dit aandeel online wordt verhandeld, is de prijs die in aanmerking wordt genomen die van de Nasdaq.

Hoe voer je een relevante analyse uit van de koers van het aandeel Nintendo?

Om een relevante analyse van de prijs van het Nintendo-aandeel te maken, verdient het de voorkeur de methoden te vermenigvuldigen, bijvoorbeeld door technische analyse, die is gebaseerd op de studie van historische en real-time aandelengrafieken, te mengen met fundamentele analyse, die is gebaseerd op externe publicaties en gebeurtenissen. Op deze manier is het mogelijk om de verschillende verkregen signalen te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 5

Toyota Aandelenkoers analyse

Investimenti 9

Xiaomi Aandelenprijsanalyse