in

Analyse van de aandelenkoersen van Boeing

Algemene presentatie van het bedrijf Boeing

In 1916 werd de Boeing Society in de Verenigde Staten geboren. Dit bedrijf was een van de eersten die internationaal vliegtuigen produceerde. De belangrijkste concurrenten zijn de bedrijven Airbus, Lockheed Martin en Nothrop Grunman. Vandaag de dag werkt Boieng nog steeds op het gebied van burgerluchtvaart, luchtmacht en ruimtevaart. Maar het succes van Boeing zoals het nu bekend is, is ook te danken aan de overname van twee andere Amerikaanse bedrijven, Rockwell International en McDonnell Douglas, meer recent. Boeing heeft een totale omzet van meer dan 68 miljard dollar voor een nettoresultaat van meer dan 1,3 miljard dollar per jaar.

De belangrijkste concurrenten van Boeing

Vanwege de specificiteit van zijn activiteiten heeft de Boeing-groep niet veel concurrenten. De enige fabrikant waarmee het regelmatig vecht om enkele van de belangrijkste markten te winnen of terug te winnen, is Airbus . Sinds eind jaren 90 hebben de twee groepen fel gevochten op het gebied van burgerluchtvaartuigen, maar ook in de defensiesector. Boeing is ook een directe concurrent van de dochteronderneming Airbus Defence and Space, die actief is in de sectoren van militaire vliegtuigen en zelfs shuttles. Afgezien van Boeing en Airbus is er geen ander vliegtuigbouwbedrijf dat erin geslaagd is om voet aan de grond te krijgen op ’s werelds grote beurzen.

De belangrijkste partners van Boeing

Of het nu gaat om het leveren van apparatuur, het onderhouden ervan of voor het concept van nieuwe technologieën op dit gebied, Boeing heeft banden gesmeed met andere grote internationale bedrijven en is erin geslaagd een aantal strategische partnerschappen aan te gaan. Om u te helpen de details van deze partnerschappen beter te begrijpen, stellen we u voor aan de huidige beste partners van de Boeing Group: Dassault Système, een technologiebedrijf, werkt samen met Boeing om verschillende digitale tools te creëren die specifiek zijn voor de ontwikkeling van nieuwe luchtvaartapparatuur. De twee bedrijven werken voornamelijk samen aan de ontwikkeling van de 7E7 Dreamliner, een revolutionair vliegtuig. De Boeing-groep heeft ook een contract met het bedrijf AirFrance KLM als onderdeel van een vereniging die tot doel heeft het onderhoud van de door de groep geproduceerde 737 Max-vliegtuigen te waarborgen.
Natuurlijk heeft Boeing ook andere partnerschappen gesloten met betrekking tot de levering van vliegtuigen met andere bedrijven die we hier niet noemen, omdat hun titels niet beschikbaar zijn op de markt.

Recente economische en financiële geschiedenis van het bedrijf Boeing

Om de gebeurtenissen die van invloed zijn op de aandelenkoers van Boeing beter te begrijpen, zijn hier enkele feiten die de recente geschiedenis van dit bedrijf hebben gemarkeerd:
  • In 2006 werd Boeing ’s werelds grootste vliegtuigbouwer.
  • In 2008 werd hij ook ’s werelds nummer één in defensie.
  • In 2009 noteerde Boeing een toename van 28% in de leveringen van commerciële vliegtuigen, met niet meer en niet minder dan 481 vliegtuigen gedurende het jaar, waarvan de meerderheid Boeing 737’s waren.
  • In maart 2011 tekende Boeing een overeenkomst met twee Chinese luchtvaartmaatschappijen om 43 vliegtuigen te verkopen die tussen 2014 en 2015 zouden worden geleverd.
  • In november van hetzelfde jaar tekende Boeing een order voor 50 langeafstandsvliegtuigen voor Emirates ter waarde van $ 18 miljard, evenals een order voor 230 mid-haul vliegtuigen voor Lion Air ter waarde van $ 22 miljard.
  • In 2014 registreerde Boeing 1.432 bestellingen en 723 leveringen, een recordhoogte.
  • In 2016 tekende Boeing een overeenkomst met Marokko voor een industrieel ecosysteem.
  • Ook in 2016 herstructureerde het bedrijf zijn deel gewijd aan defensie.
  • In maart 2017 kondigde Boeing het vrijwillige vertrek aan van 1.880 leden uit Seattle.

Voor- en sterke punten van boeing-aandelen als beursgenoteerd actief

Om verstandig te investeren in de prijs van een aandeel met een sterk potentieel, zoals dat van het Amerikaanse bedrijf Boeing, is het uiteraard noodzakelijk om de toekomstperspectieven van het bedrijf te kennen om te weten of zijn aandelen handelaren in de toekomst zullen interesseren. Om dit te doen, is niets beter dan de sterke en zwakke punten van deze groep te vergelijken. Dit is wat we nu voorstellen, te beginnen met het herinneren aan de sterke punten van dit aandeel die neigen naar een toekomstige opwaartse trend. Ten eerste is de positionering van de Boeing-groep in zijn werkterrein duidelijk een van de sterke punten van deze onderneming. In feite is de Boeing-groep momenteel een van de grootste lucht- en ruimtevaartconcerns ter wereld. Het is ook een van de toonaangevende fabrikanten van defensie-, ruimte- en beveiligingssystemen, evenals een van ’s werelds grootste fabrikanten van commerciële vliegtuigen. Dankzij deze voordelige positionering in zijn markt, De Boeing Group kan tal van schaalvoordelen realiseren. U kunt dus rekenen op hun sterke bewustzijn om uw merkimago op de lange termijn te blijven verbeteren. Puur financieel gezien stelt de Boeing-groep beleggers ook gerust over haar resultaten. De afgelopen jaren heeft de Amerikaanse groep een gestage en sterke omzetstijging geboekt. Dit geldt ook voor haar bedrijfsresultaat, dat ook wordt gekenmerkt door een interessante en stabiele groei. Deze verbetering van de resultaten van de onderneming wordt grotendeels verklaard door het vermogen om de door Boeing-klanten bestelde vliegtuigen op tijd te leveren.   In feite staat de groep erom bekend een optimale operationele efficiëntie te garanderen, waardoor het natuurlijk zijn inkomsten kan verhogen en niet kan stoppen met het verbeteren van de winstgevendheid. Gezien de hightechindustrie waarin Boeing actief is, is Boeing in de eerste plaats een innovatieve groep die zwaar investeert in onderzoek en ontwikkeling. Op deze manier heeft de groep blijk gegeven van haar voortdurende belangstelling voor onderzoek en ontwikkeling, met name met betrekking tot engineering, exploitatie en technologische activiteiten. Door haar talrijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling, Boeing breidt zijn aanbod van producten en diensten voortdurend uit, zodat u uw positie tussen de leiders in uw markt kunt behouden. Tot slot zullen we als zeer interessant aspect ook wijzen op het feit dat Boeing voortdurend op zoek is naar uitbreiding van zijn assortiment duurzame producten en brandstoffen. Door uw productlijst uit te breiden, kunt u inspelen op alle huidige en toekomstige behoeften van uw klanten en deze op de lange termijn behouden. Het feit dat het bedrijf Boeing sterk gericht is op de duurzame brandstofsector vermindert ook de CO2-uitstoot. Dit draagt bij aan een beter beeld van de groep in de ogen van het grote publiek in deze periode van milieuzorg.

Nadelen en zwaktes van boeing aandelen als beursgenoteerd actief

Hoewel de Amerikaanse groep Boeing veel voordelen lijkt te hebben om de komende jaren rustig het hoofd te bieden, moeten we benadrukken dat het ook zwakke punten heeft. Daarom is het, alvorens een positie voor dit aandeel in te nemen, noodzakelijk om ze op de best mogelijke manier te kennen om de mogelijke toekomstige trends van hun prijs te beoordelen.  In de eerste plaats kunnen wij wijzen op de problemen die de Boeing-groep ondervindt met haar personeel. In feite behoort ongeveer 38% van het totale personeelsbestand in deze groep tot een grote vakbond, die regelmatig werkonderbrekingen voor werknemers organiseert. Deze stakingen en andere soorten onderbrekingen leiden natuurlijk tot een aanzienlijke daling van de productiviteit. Dat kan soms leiden tot vertragingen in de leveringen , wat natuurlijk een directe impact heeft op de kwaliteit van de relaties van Boeing met zijn grote klanten. We weten ook dat de Boeing-groep sterk afhankelijk is van de contracten die het met de Amerikaanse overheid heeft gesloten. In feite zijn contracten met de Amerikaanse overheid goed voor een groot deel van de wereldwijde verkoop van Boeing. Dit is naar schatting goed voor ongeveer 30 procent van de jaaromzet van de groep, een cijfer om rekening mee te houden. Aan de andere kant, De duur van deze contracten hangt af van een aantal factoren, economisch, budgettair of gewoon politiek , dus deze afhankelijkheid van Amerikaanse overheidsbeslissingen kan een bedreiging vormen voor de toekomst en in elk geval resulteren in een slechte zichtbaarheid van de resultaten voor beleggers. Ten slotte toont de Boeing-groep ook een aanzienlijke afhankelijkheid van sommige van haar leveranciers, die een sterke onderhandelingsmacht hebben. Dit betreft voornamelijk leveranciers van grondstoffen of geïntegreerde componenten, evenals andere soorten leveranciers die essentieel zijn voor de activiteiten van de groep. Leveranciers kunnen dus onderhandelen over hun tarieven met Boeing, dat vaak gedwongen is hun voorwaarden te accepteren omdat het hun producten en materialen absoluut nodig heeft om Het is duidelijk dat dit probleem productiekosten genereert die vaak slecht worden gecontroleerd en een directe impact hebben op de algehele winstgevendheid van de groep en haar winst.

Veelgestelde vragen

Op welke markten worden aandelen Boeing verhandeld? Sinds ze in 1996 op de beurs werden genoteerd, worden boeing-aandelen verhandeld op de Amerikaanse NYSE of de New York Stock Exchange. Deze aandelen zijn echter ook genoteerd aan de Euronext markt in Amsterdam. Natuurlijk is de prijs van deze titel in de loop van de tijd veel geëvolueerd en momenteel is de prijs veel hoger dan de lanceringsprijs. De internationale economische situatie lijkt aan te houden en dus op de lange termijn positieve vooruitgang te boeken. Wat zijn de dochterondernemingen van de Boeing Group? De Boeing Group heeft verschillende dochterondernemingen in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. We vonden de volgende bedrijven: Boeing Canada, Boeing International Corporation India Private Limited, Boeing UK, Boeing Rotorcraft Systems, Boeing Capital, Boeing Commercial Airplanes, Boeing Phantom Works, Boeing Australia, Boeing Integrated Defense Systems, McDonnell Douglas, Boeing Spain, Alteon Training, Boeing Aircraft Holding Company, Insitu en Jeppesen. Hoe de prijs van Boeing-aandelen te analyseren? Om de aandelenkoers van Boeing te analyseren, moet u zowel technische analyse gebruiken om sterkere grafiektrends als fundamentele analyse te detecteren. Voor de laatste moet u de markt voor burgerluchtvaartuigen en de groei of daling ervan, de lucht- en ruimtevaartsector, direct gerelateerd aan de defensiesector, en de verschillende luchtvaartmaatschappijen die de kern vormen van de groeistrategie van dit bedrijf nauwlettend volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Investimenti 2

Analyse van de aandelenkoers van Apple

Investimenti 42

Danone Koersanalyse