Indice dei contenuti:
Over de Michelin Groep
De Michelin-groep brengt bekende merken zoals Michelin, BFGoodrich, Kleber en zelfs Uniroyal samen en is een van de internationale leiders in het ontwerp, de productie en de marketing van banden. Haar activiteit bestaat voornamelijk uit de verkoop en distributie van banden, met twee erkende distributienetwerken, Euromaster en TCI. Een klein deel van haar activiteit betreft de verkoop van banden voor landbouwmachines en civiele techniek, maar ook voor twee wielen en vliegtuigen, evenals de verkoop van digitale apparatuur en diensten ter ondersteuning van mobiliteit (ViaMichelin). Met niet meer en niet minder dan 68 productielocaties over de hele wereld is Michelin erin geslaagd zijn omzet over de hele wereld te spreiden en is daarom voornamelijk actief op de Franse markt, maar ook op de Europese markt in het algemeen, evenals in de Verenigde Staten.De belangrijkste concurrenten van Michelin
De Michelin-groep is momenteel een van de belangrijkste internationale ondernemingen in de sector van de bandensector. Zij is echter niet de enige in deze sector en heeft ook te maken met verschillende concurrenten over de hele wereld. Om u in staat te stellen deze aandelen op de beurs beter te begrijpen, raden wij u aan hier in detail de belangrijkste concurrenten van Michelin te ontdekken, evenals hun marktaandelen op dit gebied.- Bridgestone is momenteel de belangrijkste concurrent van Michelin, met een aandeel van 19,4% op de wereldwijde bandenmarkt (wat hetzelfde aandeel is als Michelin).
- Good Year staat op de tweede plaats, met een marktaandeel van 16,6%.
- Vervolgens vinden we het continentale bedrijf, met een marktaandeel van 7,1%.
- Daarna volgden Sumimoto met 4,9% aandelen, Pirelli met 3,9% aandelen en ten slotte Yokohama, met 3,5% aandelen. De rest van de markt is verdeeld over de kleinste bedrijven ter wereld.
Belangrijkste Michelin-partners
De Michelin-groep heeft ook tal van partnerschappen gesloten met verschillende grote bedrijven, dus we raden u aan om hier de belangrijkste partnerbedrijven te ontdekken. In 2008 tekende Michelin een contract met verschillende partners, zoals de Accenture Group, Atos Origin en Logica. Deze partnerschappen zijn bedoeld om Michelin in staat te stellen een betere operationele efficiëntie en een grotere responsiviteit en flexibiliteit van zijn informatiesystemen te hebben. De Europcar Group heeft ook een langdurige samenwerking getekend met de Michelin-groep om de volledige vloot uit te rusten. Ten slotte is Michelin partner van het CNRS in wetenschappelijk onderzoek naar zijn favoriete sector, wat met name heeft bijgedragen aan het merkimago van de bandenfabrikant in Frankrijk en wereldwijd.Andere bedrijven en dochterondernemingen die eigendom zijn van michelin
Om uw kennis van het Bedrijf Michelin te verbeteren en om een betere analyse en studie van zijn aandelen op de beurs uit te voeren, zijn hier enkele economische gegevens die u moet kennen. Allereerst is het interessant om te weten dat Michelin naast zijn hoofdactiviteiten enkele dochterondernemingen en joint ventures heeft, die we hierboven hebben beschreven en waarmee rekening moet worden gehouden bij het uitvoeren van de analyses. Voertuigen. Michelin bezit ook een belang van 40% in het bedrijf Allopneus, dat gespecialiseerd is in de online verkoop van banden, en maakt ook deel uit van het kapitaal van het bedrijf Blackcircles.com, dat ook banden op internet verkoopt. Tot slot heeft Michelin ook belangen in een Indonesische joint venture die in 2015 is opgericht met de Barito Pacific Group, of BPG. Het doel van deze joint venture is om ecologisch verantwoord natuurlijk rubber te produceren, waarmee een herbebossingsprogramma van meer dan 88 duizend hectare kan worden gestart.Hoe het kapitaal van Michelin wordt verdeeld
Wij hebben opmerkingen gemaakt over de namen van de belangrijkste aandeelhouders van de onderneming Michelin, maar wat de analyse van deze deelneming betreft, kunnen wij verder gaan door de verdeling van het kapitaal over de verschillende soorten investeerders te bestuderen. Het grootste deel van het kapitaal van de Michelin-onderneming is in handen van niet-ingezeten institutionele beleggers, die meer dan 61% van de aandeelhouders vertegenwoordigen. Individuele aandeelhouders vertegenwoordigen 26,2% van het kapitaal van de onderneming. Ten slotte is 1,6% van dit kapitaal in handen van het personeel van de Michelin-groep via een bedrijfsspaarplan.Analyse van de aandelenkoers van Michelin
Geïntegreerd in de CAC 40-index en genoteerd aan de NYSE Euronext, heeft het aandeel Michelin sinds 2009 een sterke groei laten zien met een omzet die blijft stijgen. Analisten zijn in feite behoorlijk enthousiast over de mogelijkheden dat de prijs van dit aandeel de komende jaren zal evolueren, met een rendement dat in 2015 gemakkelijk 3,36% zou moeten bereiken. De historische technische analyse van michelinaandelen toont hun sterke volatiliteit, met talrijke zeer duidelijke bewegingen zowel opwaarts als neerwaarts. In de afgelopen tien jaar is er een aanzienlijke stijging geweest van juli 2006 tot juli 2007, waarbij een maximum van 107,19 euro werd bereikt, onmiddellijk gevolgd door een daling tot maart 2009, waar een minimum van 23,84 euro werd bereikt. Sinds deze periode heeft het aandeel veel verloren punten hersteld en is het ongelijkmatig geëvolueerd met een bottom uptrend, maar met tal van zeer volatiele microbewegingen, en daarom bijzonder interessant voor korte of middellange termijn handel.Belangrijke beursdata over het aandeel Michelin
Natuurlijk is het zeer belangrijk om alle mogelijke gedetailleerde gegevens over de onderneming Michelin en haar aandelen op de beurs te kennen, zoals de activiteiten van de groep en haar geschiedenis of de historische technische analyse van haar prijs.- In 2017 bedroeg de totale marktkapitalisatie van het bedrijf Michelin 19.996,34 miljoen euro.
- Het aantal door Michelin uitgegeven effecten dat op dezelfde datum op de markt in omloop is, bedraagt momenteel 180 066121.
- De koers van het aandeel Michelin is momenteel genoteerd in sectie A van de Euronext Parijs-markt in Frankrijk.
- Het bedrijf Michelin maakt ook deel uit van de samenstelling van de nationale aandelenindex Franse CAC 40.
- Het belang van Michelin bestaat uit 22,70% Franse institutionele beleggers, 12,10% individuele aandelenbeleggers, 5,05% BlackRock-aandelen en 2,10% het spaarplan van het bedrijf.
Economische en financiële geschiedenis van het bedrijf Michelin
Om de uitdagingen waarmee het bedrijf Michelin wordt geconfronteerd en de externe elementen die de prijs van zijn aandelen op de beurs kunnen beïnvloeden, beter te begrijpen, is het in de eerste plaats essentieel om naar zijn recente economische geschiedenis te kijken. Dus, hier zijn enkele belangrijke data die de ontwikkeling van deze groep markeerden:- In 2005 werkte Michelin samen met Renault op het gebied van de Formule 1, maar ging uiteindelijk in 2006 met pensioen na een meningsverschil met de FIA.
- In 2007 tekende Michelin een contract van 1,7 miljard dollar met het Pentagon, wat leidde tot een stijging van de beurskoers van zijn aandelen tot 102,54 euro.
- In 2010 heeft Michelin een investeringsprogramma opgezet om in 2012 en 2014 nieuwe fabrieken te openen in China, Brazilië, India en de Verenigde Staten. In 2012 opende hij de eerste fabriek in India.
- In 2013 kondigde Michelin een plan aan om het bedrijf te herstructureren en 730 banen in Joué-lès-Tours tegen 2015 te schrappen. Het kondigde ook een investering van 800 miljoen euro aan in Frankrijk met de creatie van 170 banen in La Roche South Yon.
- In 2014 kocht Michelin het bedrijf Sascar in Brazilië voor 520 miljoen euro. In hetzelfde jaar kocht hij ook het bedrijf Tyredating SAS, eigenaar van de bandenverkoopwebsite popgom.fr.
- Het jaar daarop, in 2015, kondigde Michelin de aankoop aan van Blackcircles.com, een leider in online bandenverkoop, voor 68 miljoen euro. In hetzelfde jaar sloot Michelin drie fabrieken in Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waardoor 1.500 banen verdwenen.
- In 2016 kocht het bedrijf Restaurants, een Spaanse online restaurantboekingswebsite.
Voordelen en deugden van michelinaandelen als beursgenoteerd actief
Michelin-aandelen hebben een aantal voordelen voor handelaren die besluiten om in realtime op hun prijs te speculeren met CFD’s. Ten eerste kunnen we erop wijzen dat de Michelin-groep momenteel de nummer één bandenindustrie ter wereld is. Het heeft daarom een marktaandeel van ongeveer 15%, wat min of meer hetzelfde is als zijn directe concurrenten Bridgestone en Goodyear. Een voordeel dat nog wordt versterkt door de het snelle marktaandeel van de groep in opkomende landen, dat naar verwachting zijn leidende positie op de lange termijn zal consolideren. De structuur van de Michelin-groep en haar organisatie in drie verschillende divisies, namelijk een divisie voor banden voor auto’s en bestelwagens, die goed is voor 57% van de omzet, de divisie voor vrachtwagenbanden, die goed is voor 29% van de verkoop Verkoop en specialiteiten, die goed zijn voor 14% van de omzet, is ook een van de sterke punten van de Onderneming Michelin. De groep heeft ook een uitstekende geografische spreiding van haar activiteiten, met een zeer evenwichtige omzet tussen de markten van Noord- en Zuid-Amerika, Europa en de rest van de wereld. Hoewel de concurrenten van Michelin kunnen worden blootgesteld aan de economische gezondheid van autofabrikanten, kan Michelin vertrouwen op zijn bandenvervangingsactiviteiten, die meer dan 3/4 van zijn activiteiten uitmaken, om zichzelf te beschermen tegen veranderingen in deze markt. Michelin verleidt investeerders ook door middel van een prijsbeleid dat zijn vruchten heeft afgeworpen en gebaseerd is op een afname van de blootstelling aan de prijzen van natuurrubber, roet en andere van aardolie afgeleide grondstoffen, die goed zijn voor 40% van de aankopen. Om dit te doen, blijft het zijn afhankelijkheid van leveranciers verminderen door de materialen die het nodig heeft alleen en op een steeds milieuvriendelijkere manier te produceren. De groep kan dus rekenen op belangrijke marges voor haar specifieke producten, zoals gespecialiseerde banden voor luchtvaart, landbouw, civiele techniek, mijnbouw of racemotoren. Haar assortiment premiumbanden vertoont een marge die meer dan het dubbele is van die van klassieke banden. Bovendien kan Michelin rekenen op zijn sterke investeringen op het gebied van innovatie en onderzoek, met name in het verbeteren van zijn productieniveau door een steeds belangrijkere automatisering van zijn industriële sites in Europa, evenals een aanzienlijke verspreiding van zijn productie in opkomende landen. Een andere sterke troef van Michelin heeft te maken met de recente innovaties op het gebied van groene banden, die een lage rolweerstand bieden en die uiteindelijk meer dan 40% van de passagiersbandenmarkt zouden moeten uitmaken in vergelijking met de huidige 10%. Ten slotte is de Michelin-groep een van de financieel meest gezonde bedrijven in vergelijking met zijn concurrenten, en zijn score in dit opzicht is bijzonder hoog, en we merken ook op dat de groep genereus is voor zijn aandeelhouders, met name door aandelenaankopen te doen en zich te committeren aan een uitbetaling van ten minste 35%.Nadelen en zwakke punten van michelinaandelen
Natuurlijk heeft het aandeel Michelin niet alleen voordelen voor beleggers, en het is ook belangrijk om deze zwakke punten te overwegen voordat u online gaat speculeren. Er zal in het bijzonder rekening worden gehouden met het feit dat de bandenmarkt al enkele jaren stagneert, wat verontrustend kan zijn. Dit sentiment wordt versterkt door een gebrek aan zichtbaarheid van de vrachtwagenactiviteiten, voornamelijk als gevolg van een afname van de vraag in Noord- en Zuid-Amerika, en een steeds concurrerender aanbod van de Aziatische markt. wat in 2016 leidde tot de sluiting van drie productievestigingen in Europa. Hoewel Michelin zich beschermt tegen schommelingen in de prijzen van grondstoffen zoals rubber, komt de daling van de rubberprijzen ten goede aan zijn concurrenten en vooral aan goedkope concurrenten. Tot slot blijven michelinaandelen relatief duur om te kopen, ondanks de bevriezing van de aandelen en in vergelijking met de langetermijnvooruitzichten.Enkele fundamentele gegevens om te volgen in de analyse van de michelin-aandelenkoers
Om een winstgevende fundamentele analyse van de aandelenkoers van Michelin uit te voeren, zijn hier enkele dingen om eerst op te letten:- De gezondheidstoestand van de automarkt, die direct verband houdt met de originele producten van het merk.
- Het werkloosheidspercentage, dat een directe invloed heeft op de vervangingsactiviteiten van banden.
- De gegevens en verklaringen van uw belangrijkste concurrenten, zoals Goodyear.