Menu
in

7 cryptocurrency voorspellingen voor 2021 waar iedereen het mee eens zou zijn

De COVID-19-pandemie heeft de wereldeconomie in 2020 ongetwijfeld beschadigd. De Federal Reserve Bank begon meer dollars te drukken dan normaal, waardoor het aanbod toenam. Dus de waarde van de dollar is gedaald, de inflatie is gestegen en de wereldeconomie kent geen goede dagen.  De COVID-19-pandemie heeft cryptocurrencies echter niet geschaad. Hun koers daalde in maart 2020, om aan het einde van het jaar weer te stijgen richting een bullish periode. Dit gebeurde omdat, met de val van de dollar, beleggers cryptocurrencies zagen als een hedge tegen inflatie en een opslag van waarde. De COVID-19-pandemie heeft cryptocurrencies dus niet alleen niet geschaad, maar ook in hun voordeel gegaan. In feite was 2020 een opwindend jaar voor cryptocurrencies. Dit is wat er gebeurde en hoe 2020 het bepalende element werd van de richting die cryptocurrencies de komende jaren zullen nemen.  7 crypto voorspellingen voor 2021:

1. 2020 – Het jaar waarin fiat aan geloofwaardigheid verloor

Sinds het begin van de COVID-19-pandemie is de goud-, aandelen- en Bitcoin-markt met ongeveer 30% in waarde gedaald. Goud en aandelen konden echter niet herstellen, in tegenstelling tot Bitcoin, dat sterk terugkeerde. De COVID-19-pandemie zorgde voor paniek bij beleggers en ze begonnen massaal hun activa te verkopen. Ze verkochten ook de cryptocurrencies die ze bezaten, waardoor we ons realiseerden dat ze cryptocurrencies bezaten en cryptocurrencies gebruikten naast traditionele financiële activa. Toen iedereen dacht dat de COVID-19-pandemie snel zou vervagen, bleek dat niet zo. Toen het zich realiseerde dat het langer zou duren dan verwacht, met nog grotere schade aan de economie, besloot de Amerikaanse regering om de economie een “infuus” te geven dat vergelijkbaar is met dat van 2008, tijdens de financiële crisis van die tijd. In 2020 werd $ 9 biljoen toegevoegd aan de Amerikaanse economie. Tegelijkertijd vertegenwoordigt dit bedrag 22% van de dollars die in totaal zijn gecreëerd door het bestaan van Amerika als natie. Het drukken van de dollar werd gezien als een adequate oplossing voor het probleem van de economische crisis. Het lijkt er echter op dat economen niet hebben nagedacht over de langetermijngevolgen die deze methode voor de economie zou kunnen hebben. Met het verschijnen van het inflatieprobleem zijn beleggers al op zoek gegaan naar andere alternatieven.   Dit is precies de tijd van Bitcoin, dat ondanks andere activiteiten in prijs is gaan stijgen. Met de COVID-19-pandemie die quarantaine en avondklokken met zich meebracht, naderden verkiezingen. Verkiezingen hebben meestal een impact op de aandelenmarkt en goud, over het algemeen negatief. Daarom begon de prijs van aandelen en goud zelfs in dit geval weer te dalen. Iedereen verwachtte dat hetzelfde zou gebeuren met Bitcoin. Maar raad eens? Het is nooit gebeurd. Bitcoin is alleen maar hoog gestegen.      Omdat de aandelenmarkt en goud niet langer als opties werden beschouwd door beleggers, werd Bitcoin hun favoriete troef, omdat ze er potentieel in zagen. Afgezien van het feit dat Bitcoin al werd beschouwd als het favoriete actief voor beleggers om in te investeren, ging alles in zijn voordeel, aangezien PayPal op 21 oktober besloot om de aankoop, verkoop en het bezit van digitale valuta’s op zijn platform toe te staan. Het nieuws dat PayPal cryptocurrencies in zijn platform heeft geïntegreerd, veroorzaakte opschudding en verhoogde de prijs van Bitcoin. Dit evenement zou worden gevolgd door nog meer investeerders, die zich zullen aansluiten bij de wereld van cryptocurrencies.  Naast deze externe factoren die de prijs van Bitcoin beïnvloedden, kwamen ook interne factoren naar voren. De halvering van Bitcoin vond plaats in mei 2020 en historisch gezien is de prijs van Bitcoin na de halvering gestegen. Hetzelfde gebeurde dit jaar. In juli 2016, toen de halvering plaatsvond, was de prijs van Bitcoin $ 600. 17 maanden later, in december 2017, bereikte het een record van $ 20.000.
Toen de halvering van Bitcoin plaatsvond in mei 2020, was de prijs $ 8.700. Binnen zes maanden steeg het naar $ 15.500, een stijging van 78%. Vervolgens bereikte het op 8 januari 2021 zijn hoogste punt ooit op $ 41.941.   Bovendien is in 2020 gedecentraliseerde financiën (DeFi) in opkomst met de Ethereum-blockchain aan de top, die steeds vaker wordt aangenomen. Cryptocurrencies zijn nog nooit zo dicht bij massale acceptatie geweest als in 2020. In feite is 2020 spannend geweest voor de cryptocurrency-sfeer. Liefhebbers van cryptocurrency geloven, op basis van hoe het gaat, dat 2021 ook interessant zal zijn voor cryptocurrencies. Laten we eens kijken wat er in 2021 met cryptocurrencies zal gebeuren.

2. Bitcoin wordt een internationale betalingsvaluta

Cryptocurrencies zijn het favoriete betaalmiddel van Millenials. En PayPal stelt hen in staat om dit te doen.  PayPal, zoals hierboven vermeld, stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies te kopen. Het platform stelt hen ook in staat om te betalen voor producten die zijn gekocht met cryptocurrencies in de 26 miljoen verkopers die het platform heeft, zonder kosten in rekening te brengen. Gebruikers zullen dit kunnen doen omdat het platform hen in staat stelt om hun crypto-saldo om te zetten in fiat. Het is vermeldenswaard dat PayPal 340 miljoen gebruikers heeft en dit op zich vertelt ons wat de impact op cryptocurrencies is. 

3. Institutionele vraag is gegroeid – Het vaccin kan bitcoin nauwelijks beïnvloeden

Is er een kans dat het COVID-19-vaccin de cryptocurrency bull run in 2021 kan beïnvloeden? Het vaccin kan echter een groter effect hebben op de aandelen. Wanneer mensen het gaan gebruiken, zal de waarde van aandelen stijgen.  Vaccinatie zou echter geen significante invloed moeten hebben op de prijs van Bitcoin, aangezien cryptocurrencies onafhankelijk zijn en niet sterk worden beïnvloed door verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op traditionele financiële activa. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat het vaccin er mogelijk niet in slaagt de pandemie te stoppen en dat de economische crisis daarom kan voortduren. Naar alle waarschijnlijkheid zullen beleggers Bitcoin dus blijven zien als een hedge tegen inflatie en opslag van waarde. Ze zouden kunnen blijven investeren, en aangezien het aanbod in mei wordt gehalveerd, wanneer Het genereren van bitcoinsok, kunnen we hier de basisregels in de economie toepassen “wanneer de vraag toeneemt en het aanbod de prijsstijgingen verlaagt”. Daarom zouden we Bitcoin in 2021 richting nieuwe records qua prijs kunnen zien gaan. Bovendien hebben institutionele beleggers de prijs van Bitcoin verhoogd, omdat ze een enorme interesse hebben getoond in het investeren in cryptocurrencies. Microstrategie besloot $ 1,3 miljard in Bitcoin te investeren; Ruffer Investment investeerde $ 744 miljoen; Square investeerde $ 50 miljoen; Stone Ridge, $ 115 miljoen,  en Massachusetts Mutual investeerde $ 100 miljoen in Bitcoin. Dit zijn enkele van de belangrijkste investeringen door grote institutionele beleggers in 2020.  Met al deze investeringen begon de autoriteit en waarde van cryptocurrencies te groeien. Daarnaast hebben Grayscale Fidelity Investments, Ark Investment Management en andere fondsen in 2020 cryptocurrencies aan hun portefeuilles toegevoegd. In hun rapport stelt Grayscale dat Grayscale Bitcoin Trust in 2020 een van de snelst groeiende beleggingsproducten ter wereld was, van $ 1,8 miljard naar $ 17,5 miljard. Dit is een feit en een andere statistiek die nog nooit eerder is gezien in de geschiedenis van cryptocurrencies en is een duidelijke indicatie van de groei die ze in 2020 hebben doorgemaakt. Daarnaast heeft JP Morgan bankactiviteiten geïnitieerd op Gemini en Coinbase. Daarnaast begonnen Visa en Mastercard diensten te verlenen aan cryptocurrency-bedrijven en introduceerde Fidelity een nieuw Bitcoin-indexfonds.  Nasdaq meldde dat institutionele beleggers alleen al in de eerste week van december 2021 $ 439 miljoen in cryptofondsen hebben gepompt. Op basis van gegevens van CoinShares, de beleggingsonderneming voor digitale activa, was dit de op een na grootste wekelijkse instroom van contant geld in de cryptocurrency-markt na de recordhoge instroom van $ 468 miljoen die drie weken eerder was gemaakt.

4. Bitcoin kan goud verslaan omdat het fungeert als een hedge tegen inflatie

De instroom van investeringen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) groeide in oktober aanzienlijk in vergelijking met investeringen in Goud-ETF’s die relatief onveranderd bleven. P Morgan Chase zei onlangs dat goud het zal laten lijden omdat beleggers bitcoin verkiezen als een hedge tegen inflatie en hun activa daarheen verplaatsen. Bovendien zegt JP Morgan dat deze trend zich in 2021 zal voortzetten. Volgens de notitie van JP Morgan, die een bullish argument maakt voor cryptocurrencies, zal goud te maken krijgen met een “structurele stroom tegenwind” als beleggers loyaliteit en geld naar Bitcoin verschuiven. 

5. De lancering van Ethereum 2.0 markeert een cruciaal punt voor de ontwikkeling van DeFi en cryptografie

De lancering van Ethereum 2.0 was zo’n langverwacht evenement door liefhebbers van cryptocurrency. Het doel van de lancering van Ethereum 2.0 was om de schaalbaarheid en beveiliging te verbeteren. Met Ethereum 2.0 zullen de dingen anders zijn, omdat meer investeerders kunnen worden aangetrokken omdat Ethereum 2.0 gunstige omstandigheden creëert voor grotere verbetering in de DeFi-sector.   De cryptocurrency-industrie evolueert en verschillende bedrijven hebben de blockchain van Ethereum overgenomen. Microsoft heeft bijvoorbeeld de Ethereum-blockchain voor gaming-royalty’s aangenomen, wat een grote stap was. Ethereum 2.0 maakt gebruik van het Proof Of Stake (PoS) -model, waardoor het gunstiger is als het gaat om passief inkomen. Houders met ten minste 32 ETH hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om prijzen in te zetten. Tokens blijven lang op het netwerk en eigenaren zullen genieten van beloningen, net als het storten van geld bij een bank in het traditionele financiële systeem.   Klaar om in de cryptomarkt te duiken?

6. Toezichthouders kunnen strenger zijn naarmate cryptocurrencies en blockchain-technologie blijven uitbreiden

Omdat cryptocurrencies in een snel tempo groeien, hebben ze de aandacht getrokken van regelgevers, die duidelijk niet kijken. Sommige regels zijn al begonnen te worden vastgesteld, zoals KYC- en AML-beleid voor alle cryptocurrency-uitwisselingen in de EU en de VS, en FCA-registratie voor bedrijven die actief zijn in het VK.  Onlangs heeft de SEC Securities and Exchange Commission Ripple aangeklaagd en twee leidinggevenden voeren een niet-geregistreerd effectenaanbod van $ 1,3 miljard uit. Cryptocurrencies zijn vaak geassocieerd met zwarte markten. Daarom begonnen toezichthouders er speciale aandacht aan te besteden. Bovendien waarschuwde de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK beleggers onlangs om voorzichtig te zijn bij het investeren in cryptocurrencies omdat ze geloven dat ze “oplichting” kunnen zijn. Bovendien blijft de DeFi-sector in cryptocurrencies ongereguleerd. Dit is een van de redenen waarom beleggers terughoudend zijn om in deze sector te investeren omdat ze zich onzeker voelen. Voor beleggers betekent regelgeving veiligheid.   Daarom moeten we met regelgevers praten om een transparant systeem en regelgevingskader te creëren, dat dient als beleggingsgids of “sleutel tot de deur” voor de grote spelers.  Hoewel DeFi niet gereguleerd is, is de enige optie om te blijven werken in gedecentraliseerde uitwisselingen, omdat meer gecentraliseerde uitwisselingen KYC- en AML-beleid implementeren om illegale activiteiten te voorkomen. Er is een grote hoeveelheid zwart geld in DeFi-projecten. Daarom zullen veel gebruikers waarschijnlijk problemen ondervinden bij het overboeken van geld naar gecentraliseerde beurzen.   Dus tenzij de DeFi-industrie wordt gereguleerd, zijn er waarschijnlijk geen grote investeerders. Maar er zijn twee kampen om de DeFi-sector te reguleren: degenen die het ondersteunen en degenen die dat niet doen. 2021 zal echter waarschijnlijk beslissend zijn als het gaat om het reguleren van de DeFi-sector.

7. Centrale banken kunnen meer betrokken raken bij crypto door te beginnen met het lanceren van hun tokens

Met de aanzienlijke groei van de cryptocurrency-industrie lijkt het erop dat overheden en banken geen andere keuze hebben dan zich bij de trend aan te sluiten door hun stablecoins uit te geven. Een voorbeeld dat in dit verband kan worden gegeven, is de Chinese digitale yuan. De invoering van nationale tokens zoals de yuan zal helpen bij het volgen van geldstromen door de hele economie en het voorkomen van illegale activiteiten, waaronder terrorismefinanciering en het witwassen van geld.  De belangrijkste voordelen van nationale digitale tokens zijn een betere financiële inclusie en snellere grensoverschrijdende betalingen.  Tot slot was 2020 inderdaad een interessant jaar voor cryptocurrencies, met veel gebeuren in de industrie. Maar 2021 moet ook niet minder spannend worden.

eToro – Het beste cryptocurrency-platform 

eToro is een slim platform dat het proces van investeren in cryptocurrencies vergemakkelijkt. Het platform biedt een breed scala aan cryptocurrencies en biedt de gebruiker een slanke en intuïtieve interface. Virtuele valuta zijn zeer volatiel. Uw kapitaal loopt risico.

Kernpunten

  • Vanwege de schade van de COVID-19-pandemie in de economie, begon de Federal Reserve Bank meer dan normaal dollars te drukken, waardoor het aanbod toenam. Dus de waarde van de dollar daalde, de inflatie steeg en beleggers stelden hun vertrouwen in Bitcoin. 
  • Sinds het begin van de COVID-19-pandemie is de goud-, aandelen- en Bitcoin-markt met ongeveer 30% in waarde gedaald. Goud en aandelen konden zich echter niet herstellen, in tegenstelling tot Bitcoin, dat sterk terugkeerde. 
  • In 2020 werd $ 9 biljoen toegevoegd aan de Amerikaanse economie. Tegelijkertijd vertegenwoordigt dit bedrag 22% van de dollars die in totaal zijn gecreëerd door het bestaan van Amerika als natie. 
  • Op 21 oktober besloot PayPal om de aankoop, verkoop en het vasthouden van digitale valuta’s op zijn platform toe te staan. Dit evenement zou worden gevolgd door nog meer investeerders, die zich zullen aansluiten bij de wereld van cryptocurrencies. 
  • Toen de halvering van Bitcoin plaatsvond in mei 2020, was de prijs $ 8.700. Binnen zes maanden steeg het naar $ 15.500, een stijging van 78%. Vervolgens bereikte het op 8 januari 2021 zijn hoogste punt ooit op $ 41.941.  
  • PayPal stelt gebruikers in staat om cryptocurrencies te kopen. Het platform zal hen ook in staat stellen om te betalen voor producten die zijn gekocht met cryptocurrencies in de 26 miljoen verkopers die het platform heeft, zonder kosten in rekening te brengen. 
  • Vaccinatie zal naar verwachting geen significante impact hebben op de prijs van Bitcoin, omdat cryptocurrencies onafhankelijk zijn en niet zwaar worden beïnvloed door verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op traditionele financiële activa.
  • In 2020 besloot Microstrategy om $ 1,3 miljard in Bitcoin te investeren; Ruffer Investment investeerde $ 744 miljoen; Square investeerde $ 50 miljoen; Stone Ridge, $ 115 miljoen,  en Massachusetts Mutual investeerde $ 100 miljoen in Bitcoin.
  • Grayscale
  • zegt dat Grayscale Bitcoin Trust in 2020 een van de snelst groeiende beleggingsproducten ter wereld was, van $ 1,8 miljard naar $ 17,5 miljard.

Leave a Reply